Kul bland karusellerna

Trötta, svettiga och väldigt nöjda efter nio timmar på Gröna Lund idag, puh! Så kul vi har haft, samtliga med åkband på armen och till och med jag åkte en hel del karuseller.

De klassiska bilarna startade dagen efter att vi anlände Djurgården strax innan parken öppnade vid tio. Olle föll direkt och var noga med att styra i varje sväng.

Det var lite läskigt att prova nya karuseller men efter något varv blev det roligare än vad de här ledsna ögonen säger.

Jag trodde det skulle bli samma panik när vi bestämde oss för att köa till kärlekstunneln men Olle älskade den. Jag var orolig för mörkret vi skulle åka in i men det var bara spännande och allt gick ju att peka på och säga ”titta dä”!

Men i elefanterna vägrade Olle sätta sig så det var bara för Fredrik att lämna. Tuva och Vilma fick vinka från åkturen.

Mange som hängde med oss idag utförde uppdraget att dra med tjejerna i massa roliga åkturer med bravur. Han fick åka Snake utan sällskap dock, usch vilken läskig upplevelse bara från marken.

Vilma blev så ledsen när hon väl bestämde sig för att testa Jetline och blev nekad för sin längd. Saknas nog två cm till 140 så hon fick lufsa ut till mig, Fredrik och Olle. Tuva och Mange åkte såklart.

Idag behövdes mycket vätska för att överleva de heta gatorna i parken. Olle snodde Vilmas Festis när vi åt pastasalladen som vi hade med oss. Det var perfekt med medhavd lunch, hyfsat mycket pengar ändå som försvinner en sådan här dag. Och två måltider blev det till slut, då var det skönt att bara betala för en på plats.

Olle åkte ju inte så mycket men det var roligt att titta på också som tur var.

Precis allting är intressant att peka på och att visa oss vad han ser. Här var det ankor på vattnet som dök upp framför honom. Annars var det båtar, bussar, tåg, taxibilar och motorcyklar, grävmaskiner och lastbilar på gatorna som lockade på vägen från bilen till parken.

Vi avslutade dagen på topp! Efter middagen på den riktigt goda Fiesta-restaurangen med smak av Mexico, tog vi en sista vända till stora avdelningen och tjejerna åkte ytterligare några åk med Mange innan det var dags för sista spelen och hemfärd. Då slog vi till och Tuva vann på Geisha-hjulet, Vilma tog hand om Bilarna.

Vi hann dansa lite till Larz Kristers som skulle upp på scenen till alla danssugnas förtjusning och jag, Olle och Vilma tog en sista tur med veteranbilarna.

Olle vägrade släppa ratten när vi kört klart men det gick över efter en stund och vi vandrade tillbaka mot stan och bilarna strax efter sju. Möra men väldigt nöjda med dagen. Olle somnade för natten i bilen på väg hem och det var längesen duschen kändes så avsvalkande och välbehövlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s