Ljumma kvällar

När det är 36 grader i solen på morgonen då är det alldeles för varmt för mig. Vi höll oss inne för det mesta idag. Tjejerna cyklade iväg till kompisar och badade hela dagen, först vid den vackra badplatsen vid torget i vårt samhälle och sedan hemma hos kompisarna i deras pool. De cyklade vid tio och kom hem fem, glada men inte nöjda, mer bad begärdes.

Efter tacosmiddagen på altanen tog vi bilen ner till badet för ett kvällsdopp och det var så varmt i vattnet. Nu ser vi framemot några sköna bad i Alfta i helgen också.

Jag och Olle njöt av dagen hemma, Fredrik spelade golftävling med sin kompis och kom hem som en kräfta sent på eftermiddagen. Ett par äldre hade hoppat av under dagen och det var väl inte den bästa att spela golf på, resultatet gick inte heller grabbarnas väg.

Jag passade på att dammsuga på förmiddagen. Sedan tvättade jag förra årets plastpool och fyllde den med vatten till Olles lycka. Den har använts flitigt under dagen.

När jag skalade ett äpple på förmiddagen och frågade Olle om han ville ha klyftor sa han äpple för första gången, något i stil med ”ebble” så det lät verkligen som äpple. Hoppas fler ord ploppar upp nu, det är så sött att uppleva första gångerna och se hur han förstår att han lyckas få fram orden också.

Efter lunch tog vi en promenad i vagnen för att Olle skulle somna men det var svårt. Vi fick stanna och gunga i lekparken och titta på hundar och en häst innan han kom till ro och sov knappa timmen i värmen på altanen.

Inomhus har vi det svalt och skönt när vi startar luftvärmepumpen på kalluft, åtminstone på nedervåningen. Men Fredrik som lider mest av värmen har köpt en fläkt till övervåningen och nu är det åtminstone genomförbart att sova där.

Imorgon styr vi norrut mot Hälsinglandet igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s