Vackraste platsen på jorden

Soluppgång, 03.30 på morgonen och syster är på väg hem efter en fest.

Vilken tur att hon var just där och då och att jag får dela de vackraste ängarna jag vet i bloggen.

En härlig helg hos syster och Andreas är till ända och vilken helg vi fick! Två av fem veckors semester är dessutom avklarade och jag njuter av varje sekund. För mig är det aldrig vädrets förtjänst att sommaren blir bra, utan vad vi gör av vår lediga tid och att vi ser till att ta tillvara på den så mycket vi bara kan.

Som imorse då jag väckte Vilma 06.15, vi klev upp och klädde på oss, tog med en vattenflaska och två lådor och blev upphämtade av Sarah och Emma. Redo för en timmes hårdkörning på en vacker myr där blötgubbarna nu blivit gula och fina och vi kunde plocka nästan alla vi såg.

Vi fick ihop en hel del tillsammans. Bären var så mogna att vi blev kladdiga om fingrarna där vi gick.

En stor burk sylt blev resultatet för mig och Vilma och när vi kom hem till Sanna och Andreas halv nio på morgonen hade vi hunnit med att plocka bär, se en tjäder gömma sig i skogen från våra nyfikna blickar och umgås med två av Vilmas mostrar, innan det var dags för frukost. Dagen blev väldigt lång tack vare äventyret.

Vi plockade ihop våra kläder och sa hejdå till familjen på Klöverstigen innan vi gick ner till mamma och Lasse en sväng. Mamma hjälpte mig med sylten och sen begav vi oss österut.

Det är alltid så mysigt, och väldigt gott, att besöka Månses i Stugsund utanför Söderhamn. Maten är fantastiskt god och butiken alltid lika intressant. Ett bra stopp på vägen.

Det blev fyra frukostskålar den här gången, i samma serie som en salladsskål jag köpte för ett år sen. Ska försöka samla på mig från den serien som jag gillar mest. En småprickig yta med mörk kant i porslinet.

Resan hem gick toppen, vi lyssnade på Adam Pålssons sommarprat som jag verkligen kan rekommendera och barnen sov hela vägen.

Hemma igen började jag med att klippa gräset. Olle upptäckte vårt äppelträd och stod länge och smaskade på de små frukterna som hade trillat till marken. Säkert på grund av torkan för de är inte riktigt mogna än. Men Olle var nöjd, och så söt där han stod och tuggade i sig flera äpplen under trädets grenar.

Nu ska vi ta hand om hemmet några dagar, ska bli väldigt skönt det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s