Spontanköp är de bästa

Igår morse putsade jag fönstren utvändigt, by the book efter mina läromästare mamma och mormor, som lärt mig att putsa när solen inte gassar. Och det är ju fantastiskt vad klart vi ser ut nu. ”Det är roligt att putsa era fönster” sa min mamma för två år sen när vi hjälptes åt och jag var höggravid, ”de är så skitiga så resultatet blir så tydligt”. Ja jag fick den känslan igår också, usch vad med skit det samlas från väder, vind och bilar som kör förbi.

På eftermiddagen åkte jag och tjejerna till köpcentrum och shoppade loss på reorna. Tuva hade ett presentkort och lyckades hitta en hel del plagg mellan 30 och 70 kronor, och jag köpte en lampa för en hundring till hennes nya rum. Bra reor nu helt klart! Jag passade också på när Ellos hade 25 % på textilier, nya påslakan till mig och Fredrik och tunna badlakan som vi får testa till veckan. När jag kom hem upptäckte jag dock att påslakansetet endast innehöll en uppsättning…suck. Nu måste jag tillbaka och köpa ett till så vi får lika och kan använda det i vår säng.

Klockan 21.00 bänkade vi oss i den största salongen för att med 3D och Imax njuta av Lejonkungen tillsammans med Sarah och Emma. Mysigt att vara ute sent med Tuva och Vilma, som höll sig vakna genom hela filmen.

Imorse tog Fredrik med tjejerna för årets sommarklipp. Så fina blev de och dessutom blev båda väldigt nöjda med resultatet, det viktigaste. Varsina fästingsprutor fick de också, åren springer och det var dags igen.

Tuva åkte till en kompis efter lunch och resten av familjen tog en tur till Ikea för att hitta inredning till Tuvas garderober. Hon smet undan sitt ansvar alltså. Men det gjorde ingenting, vi spontanköpte en ny soffa istället, tillsammans med en fotpall och passande matta, haha. Det enda Tuvas rum fick var nya garderobsknoppar och två klädstänger. Nu har jag lagt ut vår gamla soffa på Blocket för femhundra kronor eftersom dragkedjan till klädseln på divanen gått sönder och vi inte orkat laga den. Hoppas någon nappar så vi slipper frakta bort den själva. Känns tråkigt att ge bort den gratis när vi köpte den för säkert 16′ och den förutom dragkedjan är väldigt fin fortfarande.

Imorgon går bilen till Blidö för en dryg veckas avkoppling, längtar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s