Modiga löpare

Efter uppvärmning och masstart i Blidöloppets barnklass över 2,5 km såg det ut som om kusinerna inte gör annat än springer om dagarna.

Vilma gick i mål som första tjej och hade bara nio killar framför sig. Hon hade ingen aning om hur hon låg till men ville gärna rycka ifrån en tjej och en kille i sista nedförsbacken innan upploppet. När Fredrik skrek heja heja, du leder fick han ett stort va! tillbaka. Härlig inställning.

Tuva hade en stark start och en riktigt vass spurt där två andra löpare fick se sig besegrade på upploppsrakan. Strax efter Tuva kom sjuåriga kusin Molly, så starkt kämpat av de alla tre.

I 800-metersloppet vann kusin Albin över sig själv då han vågade springa hela loppet och tyckte det var så kul efteråt.

Hemma i stugan igen fick de stolta ta emot första pris av farmor och Lotta att njuta av under eftermiddagen.

Jag lyckades ta mig runt den fem kilometer lite knixiga sträckan som bland annat korsade en fårhage med nyfikna åskådare. Värre gick det för svågern Andreas i samma hage då han äntrade den bland de första löparna. Fåren verkade inte vilja släppa in en hjord människor och en av dem knuffade till honom så han trampade snett i en grop och fick springa med värk sista halvan.

Stackars Sanna stukade foten tidigare i veckan och kunde inte ställa upp. Så synd med tanke på hennes storform i spåren.

Olle fick till sin glädje prova att ”köra” en gammal traktormodell med moster. Det var svårt att få honom att släppa ratten när vi skulle gå därifrån.

På eftermiddagen tog vi en tur med båten. Ingen av de vuxna hade dock med sig plånbok så det blev ingen glass vid hamnkrogen.

Ett stopp för bad blev det ändå och trots att nordanvinden dragit ner på temperaturen rejält badade tjejerna och Olle, på sitt sätt. Han som älskar att kasta sten verkade inte bry sig alls att han blev sittande i vattnet som faktiskt kändes väldigt behagligt.

Superchauffören Molly styrde oss hemåt över vågorna.

Det är mysigt att ha syster med familj på plats på ön och härligt att se barnen leka så bra med varandra. Vi får njuta av sällskapet även imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s