Söndag med mersmak

En lugn morgon på Blidö med några som klagade på träningsvärk i låren efter gårdagens löpfest. Barnen lekte och vi vuxna satt i solstolarna och pratade.

Efter lunch tog vi oss ner till badstranden som ligger i lä för nordanvinden. Det blev en väldigt varm eftermiddag och killarna älskade att vara i vattnet.

Längre ut busade papporna med tjejerna på badring. Molly var jättemodig trots första gången och ville åka snabbare hela tiden.

Min vackra syster Sanna med Albin och en stensökande Olle.

Halv fem tog vi cyklarna och begav oss med bilfärjan först till Yxlan och vidare över till Furusund. En väldigt mysigt tur med sju stollar på cykel, en i vagn och en i cykelsits.

På Furusunds värdshus bjöds det på smarriga förrätter i form av lufttorkad rökt ryggbiff och tomat- och buffelmozarellabonanza.

Till varmrätt tog jag en röding med kantareller och massa annat gott. Mätt? Ja alldeles säkert, men vi tryckte i oss en glass vid hamnkrogen på vägen tillbaka också.

Stackars Olle ramlade på stenarna på väg ut från värdshuset. Han var så himla trött så de två stora jacken i knäet kom inte vid rätt tidpunkt direkt. Tur att Sanna och Andreas hade plåster i väskan men det var det värsta att sätta på plåster också. Stackars liten skrek högt och försökte sparka och slita sig loss medan blodet rann på benet. Nu har han ett större plåster på knäet.

Och han höll sig vaken på vägen hem i Albins famn. Oj så mysiga de här två är med varandra.

Olle var väldigt älskvärd idag, som han är alla dagar i och för sig, men just idag extra mycket. Vid två tillfällen när jag pussade honom på kinden fortsatte han att flera gånger luta sitt huvud mot mig så jag kunde pussa honom igen och igen. Och när vi satt i solstolarna under förmiddagen kom han fram och klättrade upp i min famn flera gånger för att få varma kramar och pussar innan han gick vidare igen.

Vilken helg det varit och vädret håller i sig. Imorgon åker familjen Hoof mot Hälsingland och vi lunkar vidare med två veckor kvar på semestrarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s