Sommartider hej hej

Igår blev det kanske lite väl blödigt men ibland dyker det upp ord i mitt huvud som jag behöver skriva ner, igår använde jag bloggen till det behovet.

Tuvas kompis är på besök. Tjejerna har spelat innebandy ihop sedan de var sju år och det betyder att jag varit deras tränare lika länge. Känns mysigt att hon är här. Imorse var tanken att de två skulle kliva upp och bjuda oss på amerikanska pannkakor till frukost men de sov som stockar till halv tio och fick laga frukosten till sig själva istället. Mangosmoothie med banan mixade de också ihop.

Jag vaknade av tanken att jag måste ordna med mitt mobilnummer så jag får med mig det från gamla till nya jobbet. Ringde operatören och fick goddag yxskaft tillbaka. Pratade med min chef som sa att numret ska vara öppet för portering så jag och Fredrik tog med Vilma och Olle på en tur till Åkersberga på eftermiddagen. Tänkte att jag skulle få bättre hjälp i butiken men inte alls. Till slut fick jag fram att i dagens samhälle ska jag, och chefen, skriva på ett papper och posta det till operatören för att få ut numret. Suck, hoppas verkligen det löser sig innan jag blir abonnemangslös, det är alltid jobbigt att inte vara anträffbar men såklart inte hela världen.

När vi kom tillbaka grillade vi hamburgare och kastade oss iväg på cyklarna för att hinna åka badring efter båten innan läggdags. Nu när vinden har vänt är kvällarna ljumma och lugna och de två senaste har varit magiskt vackra. Vattnet är 20 grader varmt och barnen är så härligt fria.

Olle blev lycklig när han fick kasta stenar efter åkturen. Han grät i båten när han såg tjejerna åka i vattnet, så orolig för dem stackaren.

Tuva kastade sig i vattnet innan vi cyklade hemåt igen.

Igår tog vi en tur ut till badholmen utanför Blidö.

Där finns så vackra klippor att bada ifrån eller bara sitta och njuta av stillheten och solnedgången.

Vilma och Olle.

Vår lilla spjuver. Det bästa med att vara här på ön måste vara att vi ständigt är utomhus. Till och med när vi sover är fönstret och altandörren öppen och jag tror det är därför vi sover så bra och länge och i alla fall jag känner mig skönt mosig hela dagarna. Kan verkligen varva ner och somnar lätt flera gånger per dag när jag sätter eller lägger mig ner.

Godnatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s