Utflykt till Norröra

Igår tog Vilma oss till Norröra för att äntligen få se huset där Farbror Melker bodde i filmen Saltkråkan. Ön ligger strax utanför Blidö, vi har bara inte kommit dit förrän nu. Troligen för att vi inte har haft möjlighet att köra dit på egen hand men nu finns m/s Maudan som är en mindre motorbåt och som vi därför kan köra utan skepparexamen.

Olle somnade som vanligt på båten och sov vidare på ön. Såg så skönt ut att ligga i skuggan på en strand och sova gott.

Sen blev det fart, med en vandringspinne tog vi en promenad på ön bland de idylliska tomterna med vackra hus. Allt var så välskött och fint, alla som bor där verkar vilja visa en fin fasad. Det var lätt att känna känslan lugn och ro och att här skulle man vilja bo. Ön är bilfri och i hamnen står många cykelvagnar, fyrhjulingar och cyklar parkerade under tiden de boende är iväg över sjön för att proviantera eller annat nödvändigt.

Väl nere vid Farbror Melkers hus kände vi igen bryggan och båthusen.

Huset är dock renoverat en del men visst finns likheterna kvar. När turistturerna går hit öppnas ett litet museum i en av bodarna och rekvisita från filmerna visas. Vi fick nöja oss med miljön och det vackra vädret.

Vid hamnen i en busskur hade öborna skapat ett litet bibliotek.

Mot fastlandet såg vädret betydligt värre ut. Men när vi styrde båten mot Blidö igen verkade regnet ha dragit vidare.

Tuva styrde oss galant hemåt. Tjejerna gillar att köra båt och intresserar sig för hur det funkar, hur vattnet ser ut med grynnor och när andra båtar passerar.

Jag och Olle njöt av färden, det finns ju så mycket att titta på och han pekar och ropar på fåglar, båtar och vågor när han inte somnar.

Hemma igen fick Olle hjälpa till att klippa gräset när Lotta drog igång klipparen. Han var väldigt noga med linjerna. Notera den vackra flaggan som varit hissad i ett par veckor nu.

Strax efter middagen fick vi regn och åska, lägligt och väldigt mysigt att kura på altanen under värmelamporna, bygga pussel och spela kortspel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s