Mycket stök för en garderob

Imorse körde jag Tuva till första dagen på innebandyläger. Vilma fick skjuts av sin kompis mamma till gymnastikläger och nu tycker tjejerna att sommarlovet är slut. Och det är det väl kanske på ett sätt men än har de det rätt bra. Eftersom jag och Fredrik är hemma den här veckan behöver de inte vara på lägren förrän träningen börjar, Tuva 09.00 och Vilma 09.30. Tuva slutar 15.00 och Vilma en halvtimme senare.

Vi som var hemma hade fullt upp hela dagen. Vi slängde ut tjejernas kläder för att rensa och flytta ner deras gamla garderober som jag lade ut till försäljning på Blocket igår. De var populära och många ville köpa dem. En gullig familj med fyra barn kom och köpte efter lunch. Då hade vi ställt ut garderoberna på altanen i solen. Jag satt och läste när ett väldigt lokalt och grått moln närmade sig. Jag hann precis slänga över en presenning innan regnet vräkte ner och åskan dundrade förbi. Märkligt väder. När det blev uppehåll fick vi bråttom. De blöta garderoberna togs in i hallen och jag blåste de torra med en hårtork. Köparna verkade inte bry sig och de hade ju hunnit torka innan de kom också så det gick bra. Men tio minuters marginal kändes lite väl stressigt ändå.

Och med samma summa som vi sålde för köpte vi en start på en stor garderobsvägg även i Olles blivande rum.

Vi åkte till Hammarby sjöstad och träffade ytterligare en trevlig familj som snart skulle flytta till hus och därför inte skulle få plats med den höga modellen av garderober. De hade köpt garderoberna för mindre än ett halvår sedan med väldigt fina dörrar. De var en och en halv meter breda så nu behöver vi hitta en meter till så blir det en fin och nödvändig vägg med förvaring däruppe.

Men det var tungt och drygt för Fredrik och mannen i familjen att baxa in de redan monterade garderoberna till släpet, från en lägenhet på femte våningen där hissen inte funkade som färdmedel för klumparna till garderober.

Och hemma blev det jobbigare. För det första kom vi hem sent och hade inte ätit middag. Vi åkte genast och köpte sushi till glada tjejers tillrop. Tjejerna hade varit hemma och Olle var med i bilen. Alla slängde i sig maten och glassen efteråt var en väldigt uppskattad dessert. Sharing is caring.

Efter middagen skulle jag och Fredrik försöka få upp garderoberna till övervåningen. Den ena gick väldigt bra, bara en halvmeter bred också. Men enmeters-kolossen skulle bli ett problem. Ingen av oss trodde att den skulle gå att få upp i trappen så Fredrik ville testa att lyfta upp den via balkongen. Åh herregud om någon granne filmade oss då, vi måste sett så dumma ut som stod med garderoben på utebordet och när det inte räckte även ställde den på två pallar för att få den så pass högt upp att Fredrik skulle kunna dra upp den över balkongräcket. Men de där är ju sjukt tunga och vi lyckades inte. Ner med den igen och in i huset så snabbt som möjligt för att slippa alltför många förbipasserande.

När vi sedan testade med trappan lyckades vi få upp den! Helt otroligt och bra gjort, särskilt av Fredrik som nu har ont i en hel del muskler och leder.

Slutet gott allting gott. Och vi har sluppit montera ihop skiten också, vilken seger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s