Ett känslosamt farväl

Med sikte mot sportjournalistikens värld var det med spänning jag som första praktikant någonsin på Svensk Golf, klev in på redaktionen under ledning av Anders Nordlund för min halvårspraktik våren 2004. Inte visste jag väl då att jag skulle bli kvar På Svenska Golfförbundet i femton år. Femton år! Jag var 25 år då, och jag minns fortfarande lunchen min vän och kollega Bengt bjöd på när sommaren närmade sig. Han erbjöd mig en tjänst på idrottsavdelningen med Skandia Junior Club, när hans kollega Ulrika skulle gå på föräldraledighet.

Tillsammans med alla fantastiska kollegor som kommit och gått genom åren har jobbet varit roligt, enkelt och alltid utvecklande. Våra grymma personalkonferenser på golfklubbar runtom i landet har skapat minnen för livet, många skratt och en hel del blåmärken (blir lätt så om man dansar i ett tält där marken lutar uppe i Björkliden).

Drömmen om att få jobba med alla idrotter har alltid legat och pyrt och när jag nu får chansen är det med spänning, nervositet och en del sorg i kroppen som jag vill säga TACK! Tack alla ni som funnits i mitt liv så länge som femton år och till er som jag bara känt en stund. För att ni gjort det lätt att gå till jobbet på morgnarna och för att ni är ni.

Så skrev jag i vårt intranät på jobbet när jag tackade för mig igår. Jag är anställd till imorgon men eftersom jag har semester fick jag en avtackning i samband med jobbets verksamhetsmöte.

Här är ett kort klipp från min fina vän och tidigare chef Roger när han med väldigt vackra ord pratar om mig och min kollega Sylvia som nu gått i pension och dessutom kämpat mot cancer i ett år och nu verkar ha vunnit mot sjukdomen. Ja du hör ju, upplagt för en massa gråt. Och grät det gjorde jag, massor! Men det var också helt rätt att vara på plats trots min ångest inför. Känns bra med ett avslut.

Och det blev ett avslut som sträckte sig över hela dagen. God lunch och en härlig golfrunda med några av mina fina kollegor på vår gamla ”hemmabana” Stockholms Golfklubb, där vår arbetsplats tidigare låg. Kunde inte få en bättre dag. Och jag var sopslut efteråt, mest mentalt. Det blev alltså en tidig kväll igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s