Lååång promenad

Idag tog jag med Vilma och Olle till Djurgården för att leta kontroller i orienteringsförbundets satsning på friskvård, Hittaut. Gratis karta och en app att registrera de två bokstäverna som står på varje kontroll, gör att det blir lite roligare att promenera runt i stan. Dessutom är det superkul att kika på gator och vägar vi aldrig annars rör oss på.

Vid Rosendals trädgård pausade vi för lek i en rolig lekpark.

Höga solrosor som är så mäktiga blommor.

En hel del kontroller var krångligt placerade en bit in i skogarna och de fick jag springa in och ta.

Vi fick se en hel del vackra utsikter över denna unika huvudstad som har så mycket, främst kanske närheten till naturen som jag värdesätter högt.

Vi hittade ett mysigt café långt ut på ön för en kort lunchpaus. Till Olle fanns det inget gott eftersom den konstiga ungen inte äter varken köttbullar eller våfflor/pannkakor. Men han verkade nöjd med leverpastej och några bitar från min ciabatta. Han har inte ätit mycket den här helgen förutom frukost och helt innan läggdags som han verkar fullt nöjd med.

Efter nästan hela varvet hamnade vi på Beckholmen och fick en fin utsikt mot Gröna Lund.

Vi kunde till och med promenera strax utanför väggarna till parken och jag och Vilma som trott att de som jobbar där går in i hus när de kliver ut genom personaldörrarna fick lära oss att de går då rakt ut på gator för att sedan kunna gå in i personalutrymmen. Djurgårdens gamla brandstation bildar också vägg mot Fritt fall och de gamla portarna för bilarna fanns kvar där vi promenerade fram.

En glass vid Vasamuseet behövdes för att ta sista kontrollen längst ut i hörnet vid Junibacken. Olle skrek på alla båtar som gled förbi när vi gick längs med vattnet och det blev några båtar på de fyra timmar vi var ute.

Vi njöt även ikväll av middag utomhus och värmen verkar hålla i sig framöver. Det ser vi framemot och jag hoppas särskilt på fint väder på onsdag när jag jobbar kväll så jag kan ligga ute i solstolen och läsa bok på förmiddagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s