Ofrivillig soffliggare

Igår fick jag äntligen hjälp att korrigera en skada från förlossningen. Fick en eftermiddagstid till operationsavdelningen och kunde därför äta frukost på morgonen. Passade på att städa hela huset också och även om det var ett smart drag när jag nu får njuta av att det är fint här hemma, blev jag så svettig och törstig att det var jobbigt att hålla sig från att dricka för mycket innan op.

När det dessutom är så varmt ute blir törsten ännu mer påtaglig. Som när jag skulle promenera till bussen vid lunchtid och fick gå en kilometer, svettig som bara den i linne och shorts när jag kom fram till sjukhuset, och inte fick dricka en droppe.

Det är ju inte de sexigaste kläderna att byta om till direkt. Men de fyller sin funktion såklart.

Jag fick ligga och vänta till halv fyra innan det blev min tur. Det funkade bra, jag somnade såklart, gör alltid det när det är tyst runtomkring och jag hör något surrande ljud i öronen. Ungefär som att resa någonstans med bil, buss eller flyg, tåg också för den delen.

När jag tidigare blivit sövd har jag vaknat av enorm frossa och gråtit mycket, troligen av att skakningarna varit läskiga. Men den här gången var det så skönt. Sjuksystrarna berättade att det troligen berodde på att jag nu fick narkosmedel och att jag tidigare sovit på gas. Gasen kan tydligen ge shivringar som de kallade det. Bra att veta. Det var inte heller säkert att jag skulle somna av medlet men det gjorde jag såklart, gillar ju att sova. Men vaknade när de var klara tjugo minuter senare och hann prata med läkaren innan jag rullades ut igen. Mådde lite tjyvens men inte alls dåligt egentligen. Mycket berodde ju på bristen av energi också.

Tänk vad god en polarbrödmacka med äppeljuice och earl grey-te kan vara! Det behövde jag verkligen och när klockan var sex på kvällen hämtade Fredrik och Olle mig utanför sjukhuset.

Hemma igen var jag trött och seg och somnade med Olle för natten.

Läkaren ville att jag skulle sjukskriva mig hela veckan för att inte riskera att stygnen ska gå upp, men det känns orimligt. Jag får väl gå med myrsteg tänker jag. Imorgon jobbar jag dessutom mitt första kvällspass och då blir det ju som att vara hemma två dagar innan jag går tillbaka till jobbet.

Idag var jag alltså hemma. Hyfsad vecka att vara hemma på när det är så varmt. Både igår och idag har jag legat ute och läst bok och det har inte gått att göra långa stunder på grund av värmen. Idag gjorde Vilma mig sällskap också. Hon klagar på halsen och att det gör ont att svälja. Hon får säkert vara hemma imorgon också men är orolig för att hon missar så mycket. Imorgon är det både gymnastik- och fotbollsträning på kvällen, men det är ju så ibland, är man sjuk så är man.

Den här token försökte jag klippa naglarna på i sömnen i förrgår. Till och med i sömnen försökte han gömma sina händer. Jag fick ta ett finger i taget och han vaknade inte som tur var. Nu slipper han klösa mig i ytterligare någon vecka innan det är dags igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s