Respekt för ljudet

Hesa Fredrik-testet måste ha satt sina spår i Olle som vaknade flera gånger inatt och var otröstlig. Verkade som att mardrömmarna höll i sig fram till morgonen och när våra telefoner larmade sov han som en stock, såklart. När han vaknade lite senare var han så ledsen, trött säkert men också väldigt snorig och hostig.

Jag fick stanna hemma på förmiddagen och det var tur det. När Fredrik kom och bytte av så att jag kunde åka in till utbildningen på jobbet, hade Olle inte blivit bättre och nu på kvällen kändes han nästan sämre än tidigare. Sjukdom på gång i familjen alltså och efter att ha blivit hostad på hela natten och bortträngd från min plats i sängen känner jag kli i ena örat och lite kittling i halsen. Ett typiskt tecken för mig att jag kanske blir riktigt förkyld. Förhoppningsvis visar sig symptomen för att jag är trött och trängs undan när jag fått sova bra igen. Frågan är bara när det blir om Olle ska fortsätta hosta och gråta.

Väl på jobbet väntade en intressant rundvandring i huset och jag slogs av resurserna och storheten på stället. Jag är glad att jag fått chansen att se mer än bara min avdelningen för att inte snöa in sig på det utan våga ta sig ut i korridorerna och prata med människor.

Först fick vi träffa en kille på research och musik-biblioteket. Alltså att det ens finns! Tjugo personer finns till för att vi ska kunna ta hjälp av dem och göra nyheter ännu mer intressanta med bakgrundsfakta, citat från tidigare eller kanske få förslag på andra vinklar, byta intervjuoffer eller expert. Tänka ett steg längre. Och få hjälp med musikstycken i ett inslag. Alltså i biblioteket finns allt i musikväg! Grammofonarkivet, noter till symfoniorkestern och radiokören och mycket mer. Bland böckerna kan vi också låna för privat bruk.

Vidare till avdelningen för drama och jag slogs av ljudets kraft återigen. Och vilka experter på ljud det finns här. Studios som med olika golv, tak, mattor och väggar skapar känslan av utomhus, inomhus, långt ifrån och nära. På ett litet område kan en hel teaterföreställning spelas in.

Efter rundvandringen avslutade vi dagen med att lyssna en kvart på en talkshow-sändning.

Försökte hålla i ett innebandypass med trötta tjejer ikväll men de var faktiskt väldigt glada och pigga på träning som tur var. Svårt med sena träningstider tycker jag själv.

Innan träningen lämnade jag in ett utdrag från polisregistret till klubbens kansli som alla som tränar barn måste göra varje år. En bra och viktig del i ledarskapet.

Imorgon ska min röst utvärderas, spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s