En säkrare känsla

Vår lille sötnos i nygammal morgonrock från kusin Albin. Nyduschad och busig, det var kul att springa runt i huset i den här klädseln.

Idag var Olle hemma för tredje dagen. Hade jag inte varit ledig hade han nog fått gå till Mini men det var mysigt att bara vara vi några timmar. Ingen feber på hela veckan men en retlig hosta och snor i näsan har han. Lite fredagsfest på Mini imorgon kanske så hämtar jag honom tidigare sen. Är ledig imorgon också, då ska jag bara vila. Idag dammsög vi och på eftermiddagen var jag med i ett möte på jobbet via Skype. Imorgon blir en lugnare dag.

Min röst då. Jo jag fick väldigt bra kritik igår, av proffs! Dagen började med att vi fick lära oss en hel del om friskvård för rösten av en logonom. Oj så viktigt och särskilt som jag har såna problem med min käke, de musklerna hämmar rösten jättemycket så jag tog till mig allt om avslappningsövningar.

Vi fick massa bra tips av en duktig nyhetsuppläsare och eftermiddagen ägnades åt att utvärderas och få tips på övningar. Vi delades upp i två grupper med fem i varje och alla gillade sättet jag pratade på när vi fick utvärdera varandra. Min dialekt gör att ljudet får naturliga betoningar och fraseringar tydligen. Tipset jag fick var att värma upp med djupa mm- och ng-ljud och att prata med min djupaste ton och min högsta ton för att sen börja läsa normalt. Så släpper jag på de hämningar min ”lärare” hörde, som hon trodde berodde på att jag inte vågade släppa fram min naturliga klang, och rösten blir mer stabil. Och då brast det för mig. Jag började gråta och alla sjuttonåriga studenter tröstade mig och berättade att när de haft sina radiolektioner i skolan hade de suttit hela gänget och gråtit de med…haha, ja jag kan i alla fall säga att det var första gången för mig och att det här med min röst blev otroligt personligt och samtidigt en så mäktig upplevelse och massa lärdomar. Jag inser ju vilket dåligt självförtroende jag har kring min dialekt, det behöver ändras. Särskilt när proffsen som jobbat på radio i många år hyllar mig. Kul ju!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s