Det viner i vinden

När Dorian drar förbi vårt land blåser det en hel del men långt ifrån vad de stackars öborna söder om USA fått uppleva. Vi har istället bjudits på en härlig vecka med mycket sol och skön sensommarvärme.

Men jag blir lite lätt matt när vi tar Olle till Mini i shorts när det är 20 grader utomhus och vi får en bild skickad med stövlar och överdragsbyxor. Stackarn måste ha svettats, vår lilla kamin.

Olle har utvecklat sitt språk en hel del de senaste dagarna. Förra kvällen när han låg och skulle sova upptäckte han att vi hade nya tavlor på väggarna som han pekade på. Jag berättade att det är Tuvas och Vilmas tavlor och fick svaret ”Titta, Tuuja” och ”Titta, Vija”. Minsann! Han säger också, inte helt oväntat ”Titta, dijen” till alla bilar han ser eller hör. Och han försöker verkligen, drar ut på bokstäverna och försöker få fram rätta ordet, så roligt att få höra nya uttryck.

Ikväll när jag bar honom tog han ett hårt grepp och kramade mig medan han lät ”mmm”. Sådant värmer såklart en stressad mamma. För stressad känner jag mig i allt det nya. Det snurrar en hel del i hjärnan just nu, jag vaknar tidigt och drömmer mycket. Samtidigt är det såklart roligt och jag lär mig så mycket. Jag får mycket ansvar och har fått jobba två pass på egen hand och dagarna bara flyger fram. Vet inte när jag ska vara strategisk men jag måste lära mig att stänga av det kvicka nyhetsflödet och gå in i min andra roll de dagar jag ska det.

En varm och vacker tisdagmorgon när jag stod trafikvärd på skolan. Här var det lugnt och skönt men så fort klockan börjar ticka mot skolstart blir här kaos och lika förvånande varje gång hur stressade och galna folk är i trafiken. Ett under att inte fler olyckor händer.

Imorgon är det fredag och äntligen en myskväll hemma med familjen. Då ska det njutas innan helgen kickar in och jag ska vara på tränarutbildning på Bosön hela lördagen och följa mitt och Tuvas lag i höstens första matcher. Fullt ös.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s