Ledig dag i solen

Efter att ha lämnat en glad Olle på Mini imorse sprang jag två varv runt sjön. Det var en så otroligt skön känsla efter att inte ha fått träna på tre veckor. Skulle ju egentligen ha varit en månad men operationen var förgäves när stygnen gick upp för en vecka sen och jag är tillbaka på ruta ett. Suck.

Vilken dag! Älskar det här krispa, friskheten i luften och känslan av lugn som jag får när hösten startar. Om det nu är höst, sensommar kanske med tanke på de höga temperaturerna som utlovas till helgen. Hur som är det en riktigt skön övergång, när temperaturen sjunker och himlen är blå. Tomaterna fortsätter att bli röda, pelargonerna står fortfarande utomhus tillsammans med paprika och en solros som ännu inte blommat. Får se om den hinner innan frosten. Paprikan tänkte jag ta in och se om den fortsätter växa men kanske blir tråkigt utan sol. Har en fikus ute också, den ska in snart. Men jag väntar över helgen som ju ska vara fin också.

Pratade med mamma idag, där har taken på bilarna varit frostiga en morgon. Hos mormor och morfar dock, där det alltid är mer snö eller mer sol beroende på årstid, hade frosten legat på gräsmattan länge en morgon och varit -2,5 grader när de vaknade, som höll i sig många timmar framåt. Snart är det dags att skrapa rutor alltså. Och jag kanske låter löjligt positiv men jag gillar verkligen alla årstider. Det kanske inte egentligen är årstiderna heller utan mer att jag inte är så fokuserad på vädret överlag utan anpassar livet och aktiviteterna utifrån förutsättningarna. Följer väderprognoserna väldigt noga dock men mer för att inte bli överraskad och för att preppa barnen på rätt sätt.

Nog om det.

Ikväll höll vi föräldramöte i innebandylaget. Det gick bra. Bättre än jag trodde faktiskt. Vi har anmält oss till två serier i år och ska spela många fler matcher och det trodde jag skulle diskuteras mer men det var positivt från alla. Vi bifogade också en tränarbibel i kallelsen till mötet, med flera sidor om hur vi som ledare ska agera och vad vi vill ska hända med tjejerna i deras utveckling. Det kommenterades inte heller, snarare fick vi beröm för att vi har gemensamma mål och visioner. Så väl godkänt möte för ett grymt lag som jag får så mycket energi av. När jag väl är på plats. Ibland kan det vara tufft innan jag åker dit men väl på plats är det så skönt att bara fokusera där och då och på ingenting annat.

Hemma igen och Tuva tjatade om att få åka till Grönan imorgon med en kompis. Gå runt där själva och åka karuseller. Men det vill inte vi så hon blev såklart besviken som att världen går under. Vi sa att hon gärna får umgås med sin kompis och sova över men det är ju inte samma sak. Vilma är snabb att spela orättvise-kortet också, om hon får då ska jag få. Det är härliga diskussioner nästan varje kväll. Men det är härligt när alla tre börjar jaga varandra runt pelaren i mitten av huset, med varsina innebandyklubbar och boll. Då blir jag lycklig ända in i själen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s