Fixarhelg

Igår morse satt den här stjärnan och åt frukost och vi kände alla lugnet ifall en utryckning var nära. Hatten fick Olle när brandstationen hade öppet hus och han gillar den skarpt. Brandbilen måste också alltid vara redo.

Pappa kom och hälsade på igår kväll, åt middag och fick sen ett ryck att hjälpa till med toan på övervåningen. Vi ryckte ut den gamla och nu kan jag äntligen börja renovera rummet med ny matta och väggar för att sen sätta in en ny toa. Passar på och byter inredning också. Längtar till efterbilden.

Olle älskar att bygga med klossar och jag blir mer och mer imponerad över hans tålamod och precision. På förmiddagen gick han in i rummet, vräkte ut hela korgen med delar och satte sig och började bygga. Och när han lyckades med en bra höjd blev han glad och krävde applåder.

På eftermiddagen fortsatte det och han tog då delarna till ett tåg och byggde på höjden. Det här är sista biten som lyckades hålla sig kvar. När nästa bit provades rasade tornet men det var minst lika roligt det.

Idag mötte vi ett tufft motstånd i Huddinge. Snabba och kontringsvilliga tjejer ett år äldre än Tuva och hennes kompisar blev för tufft motstånd för oss. Men så bra att ta lärdom av såna här matcher för att utvecklas framåt. Jag tyckte också att tjejerna var värda några mål på de fina chanserna som gavs. Istället stod det 7-0 på tavlan när slutsignalen ljöd. Nya tag imorgon.

Vi har också hunnit ta in alla kartonger med vinterkläder och skor idag, tolv närmare bestämt, och bytt ut sommarkollektionen. Passade på att rensa ut gamla skor och kläder som antingen får lämnas till bättre behövande eller säljas. Vi har redan sålt ett par skor under kvällen, så skönt att göra nytta.

Tuva har fått ärva jacka och skor av mig. Det känns också mycket bra för plånboken även om vi är tvungna att hitta ett set med skidjacka och byxor. Vilma behöver någon jacka att ha i skolan i vinter. Kanske kan en tur till Täby C imorgon hjälpa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s