Så stilla och njutbart

Den här dagen hade kunnat bli väldigt slö, för att jag var trött när jag vaknade imorse och för att det regnade utanför fönstret. Istället åkte vi till Blidö för att hämta hem Vilma och dagen hade inte kunnat bli bättre.

Vi började med svampjakt i skogen när regnet upphört och vi hade spelat klart vårt kortspel. Olle följde med mig, Vilma och Ulla. Han var riktigt stark i skogen och ville gå och gå. När vi hittade svamp ville han hjälpa till att lägga dem i korgen.

Han behövde också kramas ibland, som han gör när han inte varit nära på ett tag och vill fylla på kärleksdepåerna.

Vi hittade en hel del svamp, tre liter närmare bestämt och det räcker gott för oss där det i stort sett är jag som vill njuta av det goda.

Efter lunchen tog vi en promenad ner till havet och runt samfälligheten på norra sidan av ön. En sträcka på tre kilometer med några pauser.

Vilma ville känna på det tolvgradiga vattnet.

Så vi gick ut på en brygga så hon fick doppa tårna. Det var dock inget i jämförelse med igår så hon, som bott på ön hela helgen, bastade och kastade sig i vattnet med farmor och Lotta.

Jag lät Lotta ta över bärandet när vi kom ner till vattnet, känner att jag måste ta tag i styrketräningen nu, verkligen!

Med Lotta och den allt längre promenaden slocknade Olle i den skönt skumpande ställningen.

Jag bytte kudde på ryggsäcken och det funkade hyfsat ändå, han sov en liten stund och missade den vackra solnedgången.

Vilket ljus det blir med höstfärgerna den här tiden!

Vad tyst det är därute en sådan här dag. Inte en krusning på vattnet, inte många båtar i sikte, fåglarna sitter lugnt och tittar ute på någon klippa och främst, inte många människor i rörelse. Njutbart och särskilt perfekt dagen efter en fest.

Vi blev bjudna på en god middag innan hemfärd och det fick mig att minnas härliga sommarkvällar och närheten till varandra. Att sitta och snacka över matbordet utan mycket annat att tänka på. Inget stadsljus som stör eller bilar som gasar. Så skönt lugn.

Synd att de goda svamparna måste rensas på skräp innan de steks bara, mina kvällssysslor blev inte så varierande men nu är de stekta och redo när jag vill plocka fram en påse från frysen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s