Mörker och kyla

Det är tunga dagar på jobbet nu i början av veckan. Och då är det helt underbart att få komma hem till familjen där Tuva och Vilma är hemma på höstlov och hämtar Olle från Mini på eftermiddagarna. Och inte nog med det.

I förrgår samlade de in löv från tomten i fem säckar. Igår dammsög dem och dammade i huset, kanske inte under och överallt men det var så fint att komma hem till det. Idag fortsatte de lövsamlandet och skrapade ihop tre säckar, imorgon förmiddag blir det förhoppningsvis två till innan de blivit lovade att få åka till köpcentret, gå på bio, shoppa och äta lunch. Läslovet har blivit arbetslov och de gör det gärna eftersom det ger pengar till shoppingen imorgon. Och det är så värt det för mig som slipper löven i år. Eller vi får väl räfsa ihop det sista men det är inte så mycket.

Efter vintertidens början i söndags är det märkbart mörkare på kvällarna. Dessutom kom en kallare luft insvepandes med omställningen och det blev plötsligt väldigt mycket höst. Men så vackert väder och det verkar hålla i sig några dagar till. Som jag skrivit tidigare, med det fina vädret kommer också kyligare vindar. Och oj vilken vacker höst vi haft hittills. Så varmt det varit ändå, jag minns inte att vi haft tretton grader så långt in i oktober. Ska bli spännande att se om vi får njuta av en rejäl vinter nu också.

Längtar till torsdag och färden upp till Hälsinglandet igen. Ska bli så skönt och kul med en massa aktiviteter att välja bland. Och så får vi träffa nytillskottet i min systers familj, birmakatten Noah.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s