Pumpajakt och kattgos

En fantastisk morgon och en molnfri dag den första dagen i Alfta. Minus sex grader visade termometern när jag och barnen begav oss till badhuset tillsammans med kusinerna och syster yster imorse. Fredrik jobbade hemifrån och var glad att oljudet runt honom försvann en stund.

I simhallen var det inte många människor. Olle var osäker i början men premiären i rolig rutschkana, bubblor och vattenfall blev en succé! Oj så arg han var när vi var tvungna att lämna poolen när frukostsimmet skulle stänga. Det blev bra när han fick en banan efter duschen och när vi åkte iväg till stan för att handla sov han som en stock i över en timme.

En mysig lunch hos mamma och Lasse innan vi åkte tillbaka till pappas hus för att göra oss i ordning för kvällen.

Vi blev bjudna på ryslig middag hos syster med familj. Kladdiga ögon till förrätt, gröna maskar och aphjärna till middag med blå läsk och spindeltårta med pumpaskum till dessert. Rysligt gott och roligt!

Efter sminkning åkte vi ner med barnen på pumpajakt i parken. Orienteringsklubben styrde upp jakten för tredje året och över femhundra personer köade för att med karta kryssa igenom och förbi spöken, läskiga figurer, spöktunnel och gravar.

Ungdomslöpare hade klätt ut sig riktigt snyggt och många gånger blev vi överraskade av en figur som gömde sig i mörkret.

På vägen fanns pumpor utplacerade, gjorda av dem som anmält sitt deltagande i en pumpatävling och vi fick rösta på tre av de 23 bästa bidragen. En kul grej med grymt engagemang från arrangörerna.

Efter jakten klev vi in i ishallen och hejade fram Alftas hockeylag som spelade mot Säter. Men tjejerna och Albin var sugna på att gå och knacka dörr på gatan så vi gick efter första perioden och barnen fick ihop en hel del godis bland husen, trots fel dag att busa.

Imorgon är det dags för ytterligare en spökvandring med godisgaranti. Men först ska jag och Sanna ut på en ridtur med islandshästar. Längtar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s