Lördag i full fart

Det som på förhand såg ut som en relativt lugn helg där jag lagt in träningspass och städning på mitt schema i huvudet, började annorlunda.

Fredrik påminde imorse om en skidbytardag jag helt glömt bort. Vi tog därför fram den utrustning vi ville bli av med och drog iväg till inlämningsstället efter frukost. Två par pjäxor och lika många par skidor värderades och vi åkte hem igen med hopp om att tjäna lite pengar för att kunna köpa bättre begagnade längre varianter när stället öppnade för försäljning någon timme senare.

Tuva och Fredrik åkte iväg när de öppnade och hittade pjäxor och skidor till henne, pjäxor till Vilma också som vi hade förberett genom att mäta foten innan.

Vilma skulle nämligen få åka med sina kompisar till samlingstiden för dagens gymnastiktävling i Haninge.

Jag hade själv samling till hemmamatch mot Sigtuna och tjejerna spelade så himla fint i andra halvleken. Tuva satt på läktaren eftersom vi bara kallar elva tjejer till matcherna så tjejerna turas om att få spela.

Efter matchen åkte vi direkt till Haninge och hejade på Vilma och hennes lag.

De skulle för första gången få medaljer och med den här fina volten, Vilma inzoomad, borde hon fått guldmedalj.

Här kommer hon med de smidigaste kullerbyttorna jag sett, önskar jag kunde vara så kontrollerad. Hon kommer in som tredje tjej på mattan i klippet.

Tjejernas fristående var också så snyggt, Vilma person nummer två till höger, alltså bakom den som är längst fram till höger. De hade dock lite oflyt här med personen som fixade musiken och startade med så låg volym att tjejerna inte hörde när det började. Men det räddade de snabbt upp.

Det blev ingen medalj i någon av de tre grenarna för gänget idag, men oj så snyggt utfört. Jag kan också passa på att tycka att det är sorgligt att börja med medaljer i så ung ålder. Många i andra lag grät när de inte fick någon och om något år kommer de säkerligen sluta med gymnastik. Allt med idrott handlar om glädje för det man gör. Så fort det slutar vara kul slutar man hålla på. Så enkelt men så svårt att försöka leva efter.

En mysig kväll framför musikunderhållningen på tv med Tuvas kompis Edith, Olle och Fredrik. Vilma sover borta och får väl fira sin far senare imorgon helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s