Lördagsmys på ön

Vid lunch kom vi ut på ön, mina vänner och jag. Det regnade på vägen hit men slutade så fort vi rullade av sista färjan, såklart. På Blidö är det sällan dåligt väder. Vi fick till och med se sprickor i molntäcket under eftermiddagen. Att det sen regnar när vi ska gå och lägga oss gör ju ingenting, det blir ett skönt smattrande på taket då.

Vi började dagen med en god lunch med plockmat och bubbel. Vi saknar vår fjärde vän i bokklubben som tyvärr inte kunde hänga med i helgen. Hon åkte lite längre med färjan, ända till Åland.

Efter lunchen som höll i länge gick vi på promenad genom skogen och hittade faktiskt några svampar som hade överlevt den våta veckan. Men oj så läskigt det var att gå där jag tidigare gått i tät fin skog och nu möttes av den enorma gallringen efter stormen Alfrida. Jag blev illa berörd och drogs återigen till boken vi diskuterade idag, Blå, som vi läst den här perioden och som handlar om miljökrisen på ett bra sätt.

Vi stannade vid bastun och fick vänta nästan två timmar på att få svettas efter att vi tänt elden. Som tur var kom ingen efter oss och vi kunde mysa på därinne. En av oss badade dessutom, galet eftersom det blåste rejält och då duggade regnet en stund också. Fy det räckte bra med att bara gå utomhus för att sen mysa in i bastun igen.

När vi lämnade var det så svart ute som det bara kan bli härute på ön, inte många andra lampor i sikte förutom dem vi hade på huvudet och i handen för att ta oss hem.

Det blev en riktigt smaskig risotto till middag, med svamp och färsk korv som vi smulade ner i småbitar i stekpannan.

Trötta som vi var gick vi och lade oss vid halv elva. Men det är ju också en del i myset, att rå om sig själv och lägga sig när man vill.

Nu ska jag se om jag kan somna ute i gäststugan utan att oroa mig för alla ljud från skogen. Det är ju fantastiskt rofyllt ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s