Första adventsmys

En efterlängtad lugn morgon, särskilt när jag börjar få ont i bihålorna och huvudet känns tungt. Fick masa mig upp halv nio och koka gröt och mysa med första ljuset på bordet.

Vi kikade på första avsnittet av julkalendern och jag gillade det, väldigt proppat med kända ansikten men mysigt och en härlig sagovärld.

Klockan två startade årets julmarknad på skolan. Fredrik fick gå dit med tjejerna då, Vilma hade första passet på försäljning av glögg och jag och Olle låg och sov på övervåningen. Det var så skönt att få krypa ner med honom efter att ha försökt pynta för advent och börja städa Vilmas gamla rum. Det visade sig att två adventsljusstakar slutat funka, blir en dyr ersättning av pynt i år alltså.

Fredriks syster och kusin Theo kom på besök för att kika på julmarknaden och jag och Olle fick klä på oss och promenera dit tillsammans med de två. Det var inte alls så mycket folk som det brukar vara men mysigt såklart att det arrangeras. Vi gick hem efter en halvtimme och Tuva fick göra sitt pass i caféet på egen hand och gå hem själv.

Fredrik tyckte vi skulle baka lussekatter innan middagen och erbjöd sig att åka och köpa jäst. Vilken tur att jag tog tag i bakandet ändå, det går ju så himla snabbt egentligen och oj så goda de blev. Fredriks mormors recept på bullarna gör de saftiga och inte alls så torra som jag brukar lyckas med. Nu gjorde vi klassiska snittet men jag gillar annars sockerbullar med saffran. Det får kanske bli ytterligare en sats innan jul.

Olle somnade tidigt, tjejerna har också lagt sig i bra tid och nu kan jag och Fredrik äta chark och se framemot en ny vecka på jobben…eller nåt. Haha, jo men nu är det rätt härligt att jobba, fullt ös och snart jul, bara ljusen gör mig glad.

2 svar till “Första adventsmys”

  1. Receptet på lussebullarna kommer från Fredriks Mormorsmor, Ester Tyra Amalia, född 1887. ♥️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s