Tomteverkstad och rimstuga

Imorse började jag slå in de julklappar som är inköpta. Det tog nästan två timmar…nej det kan ju inte stämma men jo, om inte mer än så. Jag höll på till strax efter elva så Fredrik ringde och frågade om vi skulle luncha. Det är som vanligt en drös med klappar och som vanligt har vi köpt för många till våra barn. Det blir lätt så när det är både jag och Fredrik som shoppar och vi inte riktigt kommunicerar så bra med varandra som man skulle önska i sådana här situationer.

På lunchen hann vi med att handla för resten av veckan hemmavid och åka till Fredriks farmor som fyllde 94 år idag.

Respekt för den höga åldern och även om hon inte längre minns vilka vi är och hur vi är släkt är hon fysiskt stabil ännu och fin att prata med. Fredrik hade gjort i ordning ett schema över hennes familj, vilka som har band till vilka, med linjer emellan varje namn. Det rörde till det ännu mer tror jag och hon ville göra egna anteckningar på ”släktträdet” för att skriva det som hon redan hade framför sig.

När hon frågade sig om och om igen om Fredriks pappa verkligen var hennes son blev jag berörd av livet och vad det gör med en. Jag önskar jag slipper höra att en av mina föräldrar inte vet vem jag är längre, det måste göra ont långt in i själen även om man i förståndet vet att en hög ålder kan göra så med hjärnan. Det var ändå en rätt fin stund med Fredriks farmor och jag berättade för henne att hennes son brukade se ut som Fredrik gör idag, det skrattade hon lite åt och så var den stunden förbi. I nästa berättade hon något från en glimt av sin barndom.

Imorgon är det dags för jobb igen men först ska Tuva få åka till öronläkaren och bli putsad och fin inför julen. Hennes öron har aldrig producerat vax som går att få ut med tops och sedan ett år tillbaka får hon gå och få hjälp att rensa lite, var fjärde månad ungefär. Jag som har fobi för skitiga öron och ofta topsar, skulle känna mig så befriad varje gång, som om jag hörde klart för första gången. Riktigt så härligt tycker inte Tuva att det är och säger att hon inte märker någon skillnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s