På hästryggen i Alfta

Sanna bjöd in till en tur på de vackraste herrarna i byn, islandshästarna som syster och Molly rider kontinuerligt, på förmiddagen. Självklart hakade vi på och tjejerna fick hämta hästarna i hagen, Tuva lärde sig kratsa hovarna och rykta pälsen innan det var dags för ritt.

Tjejerna var väldigt duktiga och jag och Sanna blev hyfsat svettiga av att gå bredvid, backar upp och backar ner på nabbaberget. Sanna sprang bredvid de flesta gånger för att de också skulle få chansen att galoppera men jag tog några omgångar jag med, det var så kul att se att tjejerna njöt av turen och kände sig säkra på ryggarna.

Klart killarna var värda morötter efteråt. Vi gav de på marken för att de inte ska bli tiggare hela bunten.

Vid den gamla slalombacken som vi red uppför grillade vi sen korv och barnen åkte pulka. Ja, Sanna och Andreas också.

Olle sov i flera timmar på eftermiddagen och jag var rätt trött jag med, det var vi alla efter flera timmar utomhus. Det var längesen det hände. Känns härligt att det faktiskt är snö på marken så vi kan hitta på saker. Det verkar som att minusgraderna är tillbaka nu också så vi får njuta av det vit hela veckan.

Ikväll kokade jag kola och slog in i ofattbart många små bakplåtspappersbitar. Fredrik startade ett pussel och så har vi spelat bingo såklart. Känns bra att stötta idrotten men det gick inte superbra direkt. Hundra kronor vann jag i sista omgången.

Imorgon är det julafton, jag längtar till maten och umgänget och att få göra barnen glada med några fina presenter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s