Julafton 2019

Så härlig känsla att vakna till minusgrader och blå himmel imorse av alla morgnar. Det var nog det jag önskade mest till jul, känsla för vinter.

Efter ett besök av Vikeberget-tomten öppnade barnen några julklappar innan vi åt grötfrukost. Sen fick de fortsätta öppna från oss och kusinerna i stan.

Olle visar sån glädje när han får något och det känns väldigt tacksamt. Här kommer reaktionen rätt sent men det är alltid wow, åh wow eller bara åhhh.

Jag och barnen tog en promenad efter julklappsöppnandet, Olle på snowracer och tjejerna delade en spark. Trots att traktorn kommit och sandat igår hade gruset frusit på och det gick att åka på vägen ändå.

Olle är läskigt förtjust över att bli jagad och här tror han att tjejerna ska komma ikapp honom.

Fåren som vi gick till ville inte komma fram till staketet så vi fick vända hemåt igen och bara ha sett dem på håll.

Jag blir galen på Olles tunga, den är ute konstant när han har kläder nära munnen och de blir dyngsura. Han verkar ha dem som snuttefilt och det är ju inte så bra i minusgrader.

Innan vi svängde förbi Isbergs för att säga god jul gjorde vi ett stopp i minneslunden och tände för våra nära och kära som inte är med oss fysiskt längre. Det var också fint på nåt vis.

Tjejerna passade på att sjunga Tänd ett ljus när vi fikade hos Gun och Sture, som är pappas frus föräldrar.

Vi åkte till mamma och Lasse lagom till Kalle Anka och jag har tagit en hel del bilder med andra kameran som jag inte laddat ner nu men den här bilden tog Fredrik på mig och Olle, efter att Olle ”fått tillbaka” mig.

Han upptäckte nämligen att jag höll i Hugo, syster Jennifers lilla bebis, och då såg det ut så här innan jag snabbt lämnade ifrån mig honom till Olles glädje. Stackarn, han gillar verkligen inte att jag har fokus på någon annan.

Det var så gott med julmat igen, som jag längtat efter laxen och sillen och framförallt grisfötterna som ändå är det som är mest speciellt med julen matmässigt, som jag inte äter annars.

När vi kom hem till Juggas igen fick Olle gå och lägga sig direkt efter den här långa dagen. Men inte utan sin sopbil som snabbt blev en favorit.

Det blev en väldigt fin julafton i ovanligt lugnt tempo som det kändes. Att hinna gå ut och promenera gjorde nog den känslan. God jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s