Årets första dag

På nya decenniets första dag hade jag och Anna bestämt oss gör att rida med Sanna och Humlas ridskola. Det var kanske lite dumt att dricka bubbel så sent och dessutom lägga oss senare än nödvändigt inatt. Jag vaknade såklart med jordens huvudvärk och fick inte i mig en tugga mat innan vi var tvungna att dra iväg. Men vilken tur att vi gjorde det. Jag fick rida Krille igen och tjugoåringen som brukar vara slö, som här när jag fick tränsa honom liggandes, var idag väldigt pigg.

Kanske berodde det på att han var hemma i Kammahav igen och njöt av skogen runt hagen.

Vi var ute i nästan två timmar och det var en vacker miljö att rida i även om ett snörikt landskap hade varit drömmen att galoppera i.

Vi var så nöjda efter turen och trots att vi inte ätit någon mat på hela förmiddagen gjorde den friska luften och ritten oss pigga igen och jag blev förvånad över hur mycket det hjälper att gå ut när man mår dåligt istället för att fastna en hel dag inomhus.

Vi sa hejdå till familjen Åkerblom efter lunch och sen tog vi det lugnt i några timmar innan städning stod på schemat. Vi åkte med pappas bil till tågstationen så att de tar sig hem när de kommer inatt. Imorgon får vi säga hej innan vi far hemåt igen, efter fantastiska dagar fulla med aktiviteter, precis som var planen med att komma ifrån den tråkiga barmarken i stan. För även om snön försvann härifrån dagarna innan nyår så har vi kunnat njuta av vinterdagar ändå, vi har bara fått åka en bit för att göra det.

Nästa gång vi kommer hem igen är det förhoppningsvis längdspår utanför dörren och pulkabackarna preppade för en massa snölek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s