Nyårsafton 2019

Nyårsafton började med en härlig tur till Harsa, där det var is i spåren men så härligt att få röra på sig i lagomt mak framåt när solen sken på oss.

Det fanns dock bara en pulka att hyra på stället så Tuva fick hänga med Olle inne på restaurangen medan vi drog iväg med Elise i pulka. Hon var måttligt road men det gick väldigt bra långa stunder.

Vi kom runt sexkilometersslingan till slut, efter att ha bytt dragare några gånger, gått nedför backar och tagit några korta stopp längs vägen.

Martin hängde med Vilma, David och Adam till Järvsö där de bland annat blev bjudna på bubbel och praliner på toppen en dag som denna.

Hemma igen fixade vi till oss för nyårsfirandet och det blev en väldigt lyckad meny. Till förrätt slängde Anna ihop en fantastisk asiatisk ceviche på pilgrimsmusslor och lax bland annat. Så gott! Barnen fick skagentoast.

Till huvudrätt stekte Martin perfekta oxfilébitar och jag kokade ihop en väldigt god rödvinssås som tillsammans med potatisgratäng och gott rött pinotagevin blev en njutbar huvudrätt.

Efterrätten hjälpte Tuva och David till med och chokladfondanterna med vaniljglass blev också väldigt goda.

När klockan närmade sig midnatt gick vi ut och tände våra fyrtio tomtebloss. Det small en hel del raketer vid tolvslaget men vi såg inte så många. Det var njutbart ändå.

Sen satt vi och spelade spel med de stora barnen till halv två. Jag kände redan tidigt på kvällen att en huvudvärk var i antågande och hela natten sov jag dåligt, vaknade ofta och orkade inte kliva upp och ta tablett. Alkoholen gjorde väl sitt också.

Hoppas på fler nyårsbilder från andra kameror som får fylla innehållet en annan dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s