Utvilade och redo för jobb

Väldigt utvilade och nöjda lämnade vi Västerås vid lunch idag. En natt på mysiga nya Turbine fick bli avslutningen på semestern den här julen. Systerhotellet till Steam som ligger i samma häftiga byggnad och en trappa upp från receptionen till den sistnämnda.

Medan grannen stoltserar med stort och vackert spa, två restauranger och folk som springer runt i mörkgröna morgonrockar, andas lillasyster eller lillebror ett mer sofistikerat yttre, med färre rum, liten samlingsyta för mat, spel som schack och biljard och en whiskybar för den som gillar det.

Dessutom bjuder Turbine på ett otroligt mysigt biorum dit man får ta med sig mat och dryck och ställa på avlastningsbordet mellan de stora sköna fåtöljerna i ljusgult tyg med mörka fotpallar framför sig. På duken visas filmer från förr och eftersom varken jag eller Fredrik sett Casablanca passade vi på. Den var riktigt bra och vi satt koncentrerade filmen igenom och beundrade dialogen och den vackra Ingrid.

Vi började dock kvällen i takbaren hos grannen. Två drinkar och utsikt över Mälaren och en del av staden när snön föll utanför oss på artonde våningen, blev en perfekt start. Eftersom de båda restaurangerna var fullbokade nöjde vi oss med att äta från barmenyn och vi valde då att sätta oss ”hos oss” istället för den något stimmiga Steam.

Vi tog in en chipstallrik med löjrom, gräddfil och marinerad lök, en räk-roll och charkbricka och allt smakade så bra. Osten plockade vi med oss in till biorummet.

De två karaokerummen som tydligen också fanns på hotellet var man tvungna att boka i förväg, kan tänka mig att det är populära underhållningsrum.

Vårt rum då, så läckert med balkarna som visar den svunna tiden som ångkraftverk blandat med tegel och mörka färger. Sängen var otroligt skön att sova i med massor med kuddar och tunga, stora täcken.

Vi var lite oroliga över frukosten som beskrevs som sofistikerad och sparsam med fantastiskt kaffe för den som älskar det, vilket ingen av oss gör. Dessutom vill vi vräka frukost som är den bästa måltiden på dagen.

Vi kunde ha hållit oss lugna. När vi kom till frukosten på förmiddagen, efter en lång sovmorgon, stod färdiga mackor, små skålar med yoghurt och björnbärs- eller äppelkompott, croissanter av flera slag och frukter att välja på. En perfekt uppsättning frukost helt i vår smak.

När vi lämnade stället gav vi det högt betyg och nästa gång kanske vi testar grannens spa också, med vetskapen om att kanske inte få den intimitet vi kände här.

Hemma väntade barnen med mina systrar som hade myst och busat. Tuva lyxade i stan med sin farmor och bonusfarmor och kom sedan till tennishallen där bröderna Höglund gjorde comeback i KM. Fredrik drog sig ur singeltävlingen men vann första dubbelmatchen med sin bror. På torsdag väntar nästa och det kanske är bra för de slitna kropparna som blivit lite mindre tränade med åren. Så kul att få sitta på läktaren igen i alla fall, det tror jag tjejerna tyckte också när de hejade på pappan.

Inlägget gick inte att publicera igår men nu så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s