Livet och döden

Igår träffade jag min vän som vet att hon inte har lång tid kvar att leva. Det är oändligt sorgligt men det finns också något vackert i all skit. Och det är att lyssna till hennes tacksamhet över livet.

Jag var lite nervös för att åka iväg, jag har inte träffat henne efter att ha fått reda på att cancerhelvetet spridit sig till lungorna bland annat, mest för att börja gråta men sen tänkte jag att det spelar ju ingen som helst roll om jag gör det. Jag tänkte också på att med henne blir allt så ärligt, öppet och rakt på och jag hade därför på känn att det skulle bli väldigt intimt.

Och det är ju det jag gillar mest. Att det går att fråga hur det känns att veta att man ska dö, om hon är nöjd med livet eller om hon ångrar något eller är ledsen för något som aldrig hänt. Att få höra att hon är så tacksam för det hon gjort, att hon accepterat faktum och ser den här tiden som en bonustid, det hjälper mig att känna glädje och kunna prata om allt annat som är livet. Och det gjorde vi. Efter att ha avverkat det tunga uppdaterade vi oss om det som hänt sen sist och när jag sa hejdå lovade vi att höras snart. Nästa gång ses vi en fredag för våffelbuffé.

Jag berättade i alla fall hur mycket hon betyder för mig och det är ju fantastiskt att få chansen att göra det till någon innan det är för sent.

Igår kväll började Olle klaga på öronen, petade sig i dem hela tiden och han bokstavligen bodde på mig, som en koalabjörn runt en trädstam. Även i sömnen kunde han inte släppa taget så det var bara att gå och lägga sig. Han vaknade några gånger under natten och rev mig i brösten och gnällde i omgångar. Inte en jätteskön sömn för någon av mig eller Olle.

Idag har han varit hemma således, lite varm men pigg och glad.

Efter lunch tog vi en promenad med Fredrik och Vilma som också var hemma idag. Vilma mådde inte så bra så hon ville inte gå till skolan imorse och Fredrik jobbade hemifrån. En mysig prommis blev det och Olle sov i vagnen. När vi kom hem igen vaknade han dock och ville genast ut och gå. Efter att ha gjort tomten tog vi en tur i kvarteret och han orkade gå nästan hela varvet, snabbt gick han också.

Han somnade om sen eftermiddag och har varit varm under kvällen. 39 grader visade det sig innan han gick upp och lade sig med sin pappa.

Hoppas på en mysig helg för familjen när jag är på jobbet. Där kommer det bli full fart från start till söndag kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s