Solen värmer

Solen värmer i ansiktet när vi går utanför dörren de här dagarna och det känns lite märkligt. Vinden viner på den kruttorra marken och det blir ruggigt kallt utan den inbäddande snön. Vi får njuta av vackra solupp- och nedgångar var och varannan dag men det beror till stor del av smuts i atmosfären. Ja jag säger då det.

Igår jobbade jag hemifrån och syster och systerdotter kom på besök en sväng. Så mysigt att få umgås en stund i vardagen, det sätter guldkant en tisdag. Olle är fortfarande snorig men idag fick han gå till Fafner.

Jag var ensam med barnen idag då Fredriks är på konferens. Tänkte först att det var dumt att just jag lämnade Olle på morgonen då han har varit väldigt ledsen när jag lämnat på det nya stället tidigare. Idag vet jag inte om han bara kände ett stort svek av mig eller om han tyckte det var rätt okej att vara tillbaka och få leka med kompisarna, för när jag klätt av honom ytterkläderna gick han in till Jannika och tittade inte tillbaka igen. Han vände mig ryggen helt enkelt och sa inte hejdå. Bättre det då än att lämna en ledsen kille.

Han fick sin första kalasinbjudan idag också, så sött, även om jag tror att vi inte kommer bjuda på barnkalas än på ett par år. Barnen bryr ju sig sällan om varandra i den här åldern ändå, i alla fall inte Olle, och jag vill att han ska förstå innebörden av det först. Dessutom måste man ju räkna med minst en förälder per barn på dessa småbarnskalas och det är en värre pärs än att ha barn hemma. Föräldrar som ska socialisera och dessutom sätta sitt barn i första rummet. Nej tack. Haha, låter kanske inte jättepositiv men så är det. Hade en mamma på ett kalas en gång som bara följde sitt barn vart hon än gick, hon hade större problem än sin dotter som inte alls verkade så blyg som hennes mamma gav sken av.

När jag hämtade Olle ikväll berättade Amina att han har många nya kompisar på Fafner. Flera barn i femman vill leka med honom, säkert för att han är minst av tvåorna och inte pratar än. Det känns mysigt att han är påpassad och tjejerna blev glada när jag berättade det här hemma. De ska få hämta honom på fredag för att få säga hej till sina gamla fröknar som några av dem är kvar.

Jag och Olle åkte direkt från Fafner till Tuvas tennis och väntade tills hon spelat klart. Ikväll stod spaghetti med köttfärssås på menyn och Olle vräkte i sig en stor portion. Vilma kom hem från gymnastiken och vips var det läggdags för lillebror. Tjejerna hjälpte varandra att förhöras på läxorna när jag var uppe med Olle och när jag kom ner igen strax innan åtta var det dags för dem att sova. En lugn och harmonisk kväll alltså, en sak i taget. Nu ska jag lägga mig med en spännande bok tänkte jag. Jag struntar i tvn ibland bara för att, och det är väldigt skönt när det är tyst också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s