Äntligen löpning

Imorse åkte jag och Tuva på match söder om stan. Den var tuff och underhållande och laget vi mötte var bra men inte så bra som siffrorna visade. De var effektiva och satte sina chanser och vi hade få riktigt vassa. Men målet med matchen var att alla skulle känna efteråt att de gjort precis allt de kunnat och kört slut och alla kämpade verkligen så bra och det kändes så positivt i omklädningsrummet efteråt.

Efter en lång eftermiddagsvila där jag kände att städning och andra saker som jag behöver ta tag i här hemma fick vänta, var det helt plötsligt hög tid att sticka mot starten av mitt och Vilmas löparlopp, årets första och skönt nog inte så halkiga utmaning.

Vi startade uppe på Solliden på Skansen och sprang nedför första kilometern och ut på Djurgården. Vägarna var täckta med marschaller och vid varje vägkors stod funktionärer och hejade med facklor i händerna. En underbar stämning.

Vilma har ont i halsen och hostar och skippade sin gymnastikträning idag men kände ändå att hon så gärna ville springa det här planerade loppet. Eftersom vi sa att vi går om hon inte orkar, så fick hon starta.

Och självklart gjorde hon det hur bra som helst. Tror heller inte att hon sprungit fem kilometer någon gång tidigare.

Hon var också en minut före mig i mål då hon stack ifrån mig med en kilometer kvar och den hemska stigningen upp mot Skansen igen. Där sprang hon hela vägen såklart.

Jag var faktiskt väldigt nöjd med min egen insats också som inte varit ute och tränat på flera månader känns det som, den korta rundan i Alfta på juldagen räknas knappt.

Men det är ju grymt härligt med tävling och stämningen runt omkring som gör det så mycket enklare att springa.

Familjen stod såklart och hejade på och det är så härligt att vi kan göra såna här saker tillsammans. Olle satt och myste i vagnen hela tiden och sa knappt ett ljud, hade fullt upp med att titta och lyssna på allt runtomkring.

Efteråt åkte vi och köpte sushi till tjejerna och indiskt till mig och Fredrik och det gillade även Olle. Ett varmt bad fick avsluta den här lördagen i rörelsens tecken. Imorgon är det match igen men inte förrän på eftermiddagen. Då ska dammsugaren och dammvippan fram på förmiddagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s