Sköna soliga söndag

En lång sovmorgon och en sen frukost och solen som strålande in i köksfönstret. En bra start på söndagen helt enkelt. Olle tog sin pappas telefon och ”smög” in till köket och satte sig, det var så gulligt att han kanske tänkte att här kan jag sitta ostört att jag var tvungen att ta en bild i smyg.

På förmiddagen snickrade vi ihop Vilmas nya skrivbord, hyllor ovanför sängen och Fredrik satte upp en ny klädhängare i hallen till barnen. Blev superbra, bilder får jag ta senare i veckan då vi inte hann pyssla klart i Vilmas rum riktigt.

Efter lunchen och Olles tupplur gick jag och Fredrik ut på en välbehövlig powerwalk med en gnutta jogging. Så skönt att komma ut, prata lite med varandra och komma hem med lite extra energi. En snabbdusch senare var vi besök hos gammelfarmor Eva hela familjen och Fredriks bror med barn.

Ikväll lagade jag älgstek i ugnen och en plåt med rotfrukter, så gott med rotfrukter nu och en söndagsstek är så lyxigt.

När Olle somnat strax innan åtta gick jag ner och myste i soffan med Fredrik, en liten charkbricka och en kopp te framför dokumentären om Zacke gjord av ännu en legend i Jens Lind. Oj så fint han porträtterat en av de största journalisterna genom tiderna och så viktigt att släppa den nu, för att visa vad man ska komma ihåg honom för. Ingen kommer framöver säga saker som att ”bollen landar på green som en fjäril med ömma fötter” eller ”det enda jag vet om den här putten är att klockan är kvart i tre”. Så vackert och speciellt sätt att porträttera ett ögonblick. En sann berättare eller storyteller med dagens språkbruk.

Jag grät såklart en skvätt och det var skönt att avsluta helgen med att rensa i tårkanalerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s