Mellomys med familjen

I torsdags hade jag klipptid i stan innan mitt kvällspass började. Då passade jag på att köpa min första semla i år som efterrätt på lunchen. Åh så gott det var. Det bästa är ändå att baka sin egen semla men en köpt gick väldigt bra.

Det är omöjligt att bli besviken hos bästa Hannah. Vi skämtade om att får jag inte snö utomhus så får jag se till att skapa ljus runt omkring mig på något sätt.

Huvudvärken har sakta men säkert blivit bättre, jag har provat med yoga, spikmatta och promenad för att det ska släppa och det har nog hjälpt en del.

Igår kväll orkade jag därför åka till min käre vän och gamla chef tillsammans med två andra kära vänner. Roger hade fixat så mycket gott som han bjöd på. Det jobbiga var att han bor så långt bort så det tar en och en halv timme innan jag kommer hem. Det gjorde att vi avlägsnade oss lite tidigare än vi hade räknat med.

Men det var bra för mig att komma hem. Idag åkte jag och Tuva på matchäventyr till Ingarö av alla ställen. En lång väg ut mot den södra skärgården och tjejerna spelade bra. Det blev en väldigt jämn och spännande match som slutade rättvist oavgjort. Imorgon bär det av till Sigtuna, snacka om ytterligheter i det här området.

Hemma igen tog jag och Tuva med oss Olle på en tågtur några hållplatser för att hämta min bil. Olle satt hänförd och sa ingenting när vi hoppade på tåget och åkte iväg. Det måste varit konstigt för honom som i vanliga fall står och ropar på tågen att nu få kliva på också. Något vi borde göra mycket oftare.

Jag hade skrivit en handlingslista för veckan så vi åkte direkt iväg och plockade varor. Olle åt mackor, banan och vindruvor på affären och när jag senare gjorde en god lax med pressad potatis ville han inte äta något alls. Däremot är han väldigt duktig på att kasta allting som kommer i hans väg. Leksaksbilar åker ner i vattenglas eller i toaletten, maten trycka ner i glaset och slängs sen på golvet, tv-sladdar dras ur tv:n när vi sitter och tittar. Han är en riktig skitunge och han struntar blankt i om vi blir arga på honom, han bara skrattar och fortsätter.

Nu är det mellomys för hela slanten och förutom att Olle slängt clementin-skal på golvet, knäppt av tvn och Tuva somnat i soffan är det en väldigt mysig kväll med familjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s