Kalashelg

Flera kvällar den här veckan har jag somnat under tiden jag skrivit ett inlägg. Jag har inte ens kollat hur de blev dagen efter men hoppas att jag lyckats få ut någon mening med dem. Jag vill ju så gärna kunna se tillbaka på tiden när minnet sviker och skriver hellre än bra. Tänk så härligt att kunna gå tillbaka om några år och få tillbaka fina minnen, vardagsminnen som lätt försvinner annars.

Idag var det kalas för hela slanten och Tuva vaknade vid fem och städade sitt rum. Sedan hade hon fullt upp hela förmiddagen innan gästerna kom klockan ett. Hon bakade sin egen tårta från grunden, sockerkakan igår och idag garnerade hon tårtan och var så duktig.

Jag bakade bullar på förmiddagen och gjorde klart semlorna som jag bakade igår tillsammans med cheesecaken. I semlornas grädde blandade jag i Lemoncurd och oj så goda de blev. Det rekommenderas verkligen för att få lite syra i de annars så söta bullarna med mandelmassa och grädde.

Eftersom vi också valt att bjuda på lunch i form av smörgåstårtor blev det ju väldigt mättande med bullar, semlor och tårta i efterrätt, men det är ju så kul att få baka och fixa och bjuda på ett stort fikabord.

Tuva ville också ha massa goda köpekakor och det blev en härlig blandning.

Runt trettio personer var det som kom och firade Fredrik och Tuva idag, och då saknade ändå några från min familj. Det är häftigt att vi är så många som kan samlas och också vill göra det, är så tacksam för våra stora familjer.

Den här killen blev påkommen att ha tagit en chokladboll. Han satte sig direkt på golvet och åt eftersom man ska sitta när man äter, sötis. Efter att jag sett honom och tagit den här bilden snurrade han runt och vände sig mot köksbänken för att få vara ”ensam”.

När alla utom mamma och Lasse och syster med familj åkt hem, gick jag och Fredrik ut på en kort träningsrunda. Skönt att komma ut men jag var trött i axlarna och kände mig snurrig av det så det blev ingen långtur direkt. Vi åkte hem och skar upp en härlig charkbricka till middag istället.

Nu är paketen inslagna och vi är redo att fira vår stora tolvåring med frukost på sängen imorgon bitti. Mysigt att mamma och Lasse är här till tisdag, imorgon får Tuva och Vilma åka på shoppingrunda med mormor och med alla presentkort som togs emot i presenter idag kan de shoppa en hel del. Väldigt lyxigt!

Jag ser framemot tre jobbdagar nu innan långledigt för att ta oss an stafetten på fredag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s