Mysig måndag

Tjejerna inledde veckan med studiedag, jag var ledig inför helgjobb och då fick såklart Olle vara hemma med tjejgänget. Dessutom jobbade Fredrik hemifrån. Det kändes som en extradag där mycket från min inre lista kunde strykas. Jag bar ut gamla handfatet från övervåningen, rensade ytterligare lådor för att få bort saker från tjejernas gamla rum och fixade med Vilmas mysiga sovhörna. Under tiden lekte barnen, mest kurragömma och Olle älskar att gömma sig och stå helt still.

Vilmas sovhörna från golvet. Hennes rum är rätt litet och då har det känts bra att kunna bygga en upphöjd säng med två byråer som bas. Det gjorde vi redan när Tuva bodde i rummet men nu är det lite mer pimpat.

Har precis fått upp hyllorna där Vilma kan skapa mys med en lampa som förhoppningsvis snart är på plats. Hyllorna följer snedtaket och jag tyckte jag fick till känslan hyfsat i alla fall.

Innan middagen kom jag och Fredrik ut på en joggingtur med några promenader mitt i. Skönt att röra på sig igen även om kroppen värker en del efter skidåkningen i fredags.

Imorgon börjar skolan igen och många elever har varit i utsatta virusområden och åkt skidor. Det är frivilligt att stanna hemma eller gå till skolan men jag kan känna att det sätter oss som inte varit i en riskzon på en jobbig position också. Visst det är ingen stor risk att vi som är unga och friska blir allvarligt sjuka men oavsett så vill man ju aldrig vara sjuk och då känns det lite jobbigt att låta ens barn gå till ett ställe där barn, vars föräldrar inte anser att de ska stanna hemma trots skidturen till fel område, befinner sig. Det hade varit så mycket skönare att säga som min och Fredriks arbetsplatser att har du varit på de här platserna ska du för säkerhets skull stanna hemma en viss tid. Då skulle jag slippa ta ställning till umgänge, kalas och idrottssamlingar. Nu känns det bara jobbigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s