Små hjälpredor

Älskar mina barn för många egenskaper men nu måste jag ändå lyfta en väldigt fin egenskap som jag tror att jag ligger bakom, en hel del faktiskt. Och det är jag stolt över.

Barnen får tidigt vara med och hjälpa till hemma, inomhus eller utomhus så får de testa att göra det vi gör. Det tror vi skapar självständiga barn helt enkelt och så slipper vi föräldrar alltid känna oss som städerskor, kockar eller vad det nu kan vara. Självklart är vi det de flesta gångerna men många gånger briljerar tjejerna med sina kunskaper, särskilt i köket. Och nu är det Olles tur.

Han gick fram till tvättmaskinen och började lassa in tvätten utan att jag sagt något. Jag lät honom göra klart och han har stenkoll på de olika momenten. Förutom tvättmedlet då som jag fick slänga i efter att han startat maskinen. Lycklig över att han fått hjälpa till och ingen stoppat honom.

Nu börjar idrotten packa ihop, grannländerna stänger ner all verksamhet i föreningar och det känns som att det inte är lång tid kvar tills det blir på samma sätt här. Om skolorna stänger ner får vi, ja vem vet, ett samhälle ingen av oss upplevt tidigare. Det är så stort och svårt att greppa och förstå. På jobbet med idrottsfokuset är det svårt att förstå när allt bara ställs in och snart drabbar det de riktigt stora evenemangen också, varav jag och Fredrik tänkt besöka ett av dem. Surt sa räven men det blir ju lika för alla så bara att respektera och tänka på varandra istället för på sig själv och sina egna behov. Inga stora samlingar framöver för vår del i alla fall.

Den som lever får se i alla fall, bara att ta en dag i taget och jobba så länge det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s