Ledig helg och blå himmel

Innebandyserien är avslutad för säsongen vilket betyder inga fler matcher framöver, vilket också betyder att helgerna plötsligt blev bra mycket luftigare. En dag som denna utan ett moln på himlen passade det väldigt fint.

Jag och Olle tog med oss Vilma på promenad till hennes gymnastikträning som fortfarande körs, men med strikta regler om handtvätt inför och efter träningen, samt handsprit i entrén och när tjejerna byter redskap.

Det tog en halvtimme enkel väg och det var såklart skönt för Olle att guppa runt i en varm vagn i en timme. Särskilt när det var rätt kyligt ute idag, någon plusgrad och en hel del vind. Det kändes så fritt att få promenera till reningen och släppa Vilma där. Som att jag hade all tid i världen.

Hemma igen plockade jag upp Tuva och stack till centrum med henne. Passade på att shoppa lite på den lugna halvan av centrum, och åt god lunch. När vi sen kom över till sidan med mataffärerna och systemet var det stor skillnad och massor med folk. Även i de här mataffärerna var det knapert med socker, havregryn, pasta och toapapper. Lustigt, knasigt och konstigt att få vara med om. Det är historiskt och ogreppbart på många sätt. Särskilt när något som för många är en glädje eller avledning från en annars ensam och deprimerande värld, idrotten, stängs ner och inget längre går att lyssna eller titta på. Låt oss hoppas att det inte gäller för en längre period.

Jag och Tuva handlade för att hon hade bjudit in till middag för sina fyra kompisar ikväll, vi gick inte vara hemma och hon skulle laga allt själv. Nu fick hon säkert bra hjälp av sina vänner men snacks när gästerna kom, tacos till middag och så god efterrätt med kolasås som hon kokade ihop var en full meny som imponerar. Hon är ju ändå tolv år men det känns lyxigt att få vara ensam hemma med vänner och laga egen middag.

Vi utomsocknes passade på att gästa syrrorna i stan och en cool Olle klev uppför hälften av Sarahs fyra branta trappor till toppvåningen. Där bjöds vi på grym pizza och gott rött till oss systrar, vi spelade spel och pratade till klockan blev nio och Olle somnat i soffan för längesen. Då pratade vi med Tuva och förberedde dem på att vi skulle komma snart. När vi kom hem hade de varit ute och lekt dunken och gjorde det ytterligare en stund innan tjejerna blev hämtade. Härlig energi. I köket var det väl inte jättefräscht men de hade ändå försökt städa så gott de kunde och hade haft en bra kväll vad det verkade så det kändes bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s