Mysiga tider också

Helgen som var blev riktigt mysig. Förutom att Fredrik är risig fortfarande så har vi myst och jag kunde dessutom sätta upp ännu fler hyllor i Vilmas rum och det blev riktigt bra.

Jag och Olle tog en promenad till lekparken igår under tiden tjejerna gick till affären och handlade lunch. De hade bestämt sig för att bjuda alla på mat, eller det var främst Tuvas idé och det var ju välkommet.

Olle älskar att få röra på sig, klättra, hoppa, springa och gå. Det är liksom inga problem att gå till lekparken fram och tillbaka och väl där ville han bara gå balansgång på de utlagda stockarna. Han kan gunga en liten stund men sen vill han upp och springa. Han älskar att balansera på dessa stockar och kliva upp på de toooja tena (stora stenarna).

Lunchen blev en hit, och mycket på grund av att vi fick sätta oss och få en tallrik framdukad med en massa godsaker i. Bra jobbat Tuva och Vilma!

Efter all pasta fick jag energi till att sätta upp hyllorna och vips blev Vilmas skrivbordshörna klar. Så mysig om jag får säga det själv och Vilma var väldigt nöjd. Tjejerna var ute och sprang och körde dunken på tomten när jag skruvade och hade mig så det var kul att se Vilmas reaktion sen.

Det är jobbigt på jobbet nu, många jobbar hemifrån, en del är förkylda eller har barn som är det och det är ett himla pusslande när det fortfarande är extremt högt nyhetstempo. Imorgon väntas bli den mest hektiska och jag hoppas jag håller mig frisk över den. Vi har verkligen kämpat för att vara redo för de stora beslut som förväntas komma under eftermiddagen.

Både Olle och Tuva var hemma med Fredrik idag, Olle hostar fortfarande ett par gånger om dagen men det hjälper ju inte att han i vanliga fall skulle anses vara frisk. Tuva är frisk varannan dag typ, blir påverkad av omvärlden och klasskamraterna och reglerna om att det är okej att vara hemma. Idag kände hon sig i och för sig snorig och hostig på morgonen men det verkar ha gått över. Får se hur det är imorgon, hon kanske får vila då med. Fredrik är inne på elfte dagen av förkylningen där den envisa hostan inte vill lägga sig. Har varit feberfri i alla fall så han har kunnat jobba hela tiden. Hans jobb är också beordrade att jobba hemifrån så det passar ju bra. Drygt dock med en frisk Olle rännandes härinne.

Ju fler dagar som går desto lugnare känner jag mig i situationen vi befinner oss i. Att skydda samhället från att mäkta med för många allvarligt sjuka är det vi kämpar för, att försöka undvika att nånsin drabbas är väl hyfsat omöjligt, men att vi alla tar ansvar för den snabba spridningen låter ju vettigt och hyfsat enkelt. För de flesta i alla fall. För en hel del rötägg är det nog svårare och egot kommer alltid väga tyngst för dessa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s