Lugn och ro

Efter en stressig vecka med högt nyhetstempo var det skönt att vara hemma med Olle idag. Har känt dåligt samvete för att han blivit så understimulerad av att vara hemma med en pappa som försöker jobba och som också blivit störd av en son som klättrat och klängt på honom. Det är ju svårt att få iväg en lite kille helt symptomfri till en förskola med noll tolerans så jag vette tusan när han kommer till sin klass igen. Hur får man ett litet barn helt snorfri dessa tider. Ja genom att vara hemma finns ju en chans men eftersom Fredrik haft hosta har det försvårat situationen helt klart. Jag och tjejerna har klarat oss hittills, kanske blir det vår tur snart också.

Vår lilla kille med ordningssinne, alltid ska leksakerna ordnas med. Är det inte ett torn som byggs med samma mönster och bitarna kant i kant så är det babblar på rad.

Eller fint uppställda på matstolen.

Imorse föll fin snö i flera timmar och inte förrän efter lunch tittade solen fram igen. När Vilma kommit hem från skolan passade vi på att ta en promenad till lekparken för att få luft och leka av oss. Olle sprang några varv på balansstammarna och sen fortsatte vi promenera den långa rundan tillbaka, runt ängar, förbi fotbollsplaner och tillbaka på våra granngator. Olle gick och gick utan att klaga en gång. Jo Vilma erbjöd honom att sitta på hennes rygg vilket han gjorde i typ femtio meter. Starkt av honom. Imorgon får han fick åka i vagnen när vi promenerar till gympan igen.

Egentligen skulle vi varit i Alfta nu men valde att inte åka. känns tråkigt att inte få fira pappa på plats och dessutom heja på byn i finalen tillsammans men det kommer fler helger framöver nu som är planlösa. Hade dock varit skönt att få åka längdskidor ytterligare en gång. Hoppas på snö även om några veckor.

En efterlängtad tacokväll och Olle fick försöka hjälpa till. Han var dock inte ett dugg intresserad av att skära gurka, han åt upp den istället. Vi får nog ta hjälp av en mindre hungrig kille nästa gång.

Ser framemot ännu en lugn och vacker helg förhoppningsvis så att vi kan vara ute och njuta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s