Vilket underbart väder

Varför sitta i vagnen när man kan sitta på mammas och pappas axlar.

Idag var vi ute i över två timmar. Tog en promenad och hamnade nere på torget där vi beställde snabbmat och satt ute och åt i solen. Innan vi kom till torget hade Olle hunnit klaga på att åka i vagnen och för att slippa gå i väldigt långsamt tempo fick han sitta på våra axlar. Det gjorde han med väldigt intresse men efter att ha suttit på mina satte jag honom i vagnen igen och då klagade han inte, men han somnade. När vi väl kom till torget och det var dags för lunch missade han alltså hela kalaset. Eftersom det var hans favvorestaurang köpte vi med en måltid till honom och när han vaknade vid tjejernas skola stannade vi och oj så lycklig han blev när jag öppnade kartongen med maten. Han glufsade i sig all mos och korven innan vi gick hem igen.

Inomhus är det rätt drygt med Olle nu. Han gör bara massa jävelskap och blir lugn när han får nåt att äta eller tittar på tv. Och så blir det lurigt för det är lätt att sätta honom framför tv:n då. Idag städade vi bort det sista efter Tuva som låg kvar i Vilmas rum och gjorde det fint. Tjejerna satte sig för att måla när de såg allt kul i lådorna. Olle ville såklart också måla men det slutade med att han kastade alla kritor all världens väg.

Både jag och Fredrik har rensat våra garderober under dagen, inte samtidigt dock. Under tiden har Olle gått runt och rivit ner och kastat iväg alla leksaker han kommit åt. Sen går han på inredningen och det gäller att vara med hela tiden. Jag gick in på toaletten på eftermiddagen och hittade bilar och små djur halvvägs upp i toastolen. Och maten vill han sällan ha, efter en tugga börjar han kasta iväg den också. Om inte vattenglaset står nära till hands som han kan doppa maten i så försöker han pricka matbitarna i våra glas eller i hans eget som står en bit bort. När inte det går åker allt ner på golvet. Han skulle verkligen behöva några jämngamla runt sig nu.

Jag skulle ha jobbat nästa helg och varit ledig imorrn och på fredag men när vi nu ska planera för att skapa annat innehåll än det vanliga behöver jag vara med i det arbetet och ska jobba vanlig vecka. Det blir dumt igen då en pigg och i vanliga fall frisk Olle ska vara hemma med Fredrik som jobbar. En utmaning helt klart. Men det finns såklart värre saker att brottas med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s