Nej, nej mamma

När Olle börjar uttrycka sig, oftast negativt, låter det ju fantastiskt gulligt även om innebörden inte är det. Som när jag sade till honom att det var dags att gå och sova ikväll. Han reagerade blixtsnabbt och skrek nej! Jo svarade jag och då fortsatte han, nej! Och sprang mot sin pappa där han lade sig ner och trodde att han kunde få vara ifred och slippa gå upp till sängen. Så söt och i de lägena kan jag tycka det är jobbigt att bara visa min överlägsenhet och plocka upp honom hur enkelt som helst. Han tror ju att han kan komma undan genom att gömma sig. Så jag lät honom kliva upp från golvet själv och fortsätta klaga en stund innan jag tog tag i honom under vilda protester.

Väl uppe i sängen var det tydligen väldigt mysigt att jag läste sagor och när jag sa att mamma vill sova nu, klappade han mig på kinden och lade sig sen tätt tätt intill för att somna kort därefter.

Imorgon får Olle testa på förskolan igen, hoppas allt går bra och de godkänner det lilla snoret som kommer ur näsan ibland, svårt att undvika liksom. Efter tjejernas skola idag tog de med sig honom till tennisplanen och lät honom sitta och titta när de spelade en stund, och det fann han sig i. Hade tydligen gått väldigt bra och det var skönt att höra. Jag var hemma med honom under Fredriks viktiga möte på förmiddagen innan jag åkte till jobbet så det blev inte många timmar ”ensam” idag. Tuva slutar halv två på måndagar och Vilma en halvtimme senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s