En jobbdag hemma

Igår vaknade vi som en stor människohög i trebäddssängen på Blidö. Olle väckte oss klockan sju och jag tyckte att han sovit bra tills jag insåg att det ju blivit sommartid. Han har vaknat tidigt en period nu och verkar fortsätta. En kallare söndag men fortfarande vacker och när solen inte hindrades av moln värmde den fint när vi jobbade med att klyva en hel del ved.

Tjejerna tyckte det var roligt att testa vedklyven men hade inte lika mycket tålamod som mig och Lotta som båda ser det som meditation att stå och klyva. Jag kunde stå några timmar till men vi var tvungna att ta oss hemåt också. Det fick bli fyra-färjan och det var skönt att komma hem till middagen, packa upp och förbereda oss för veckan.

Så här kan det se ut när man spelar in ljud hemma, haha! Det ser ju sjukt ut men det gäller att göra allt för att få ett så bra ljud som möjligt. Det funkade bäst inne på Tuvas rum som jag satte mig i till slut.

Det var första dagen med hemmajobb för mig och det var skönt att det gick bra. Jag kan dock inte jobba hemma när jag behöver skapa rörligt då den bärbara datorn inte har rätta programmen så jag hoppas kunna åka in på onsdag för att jobba vidare med det innehåll som ska stärka en ny typ av podd.

Olle var alldeles otröstlig idag när Fredrik lämnade honom på föris. Redan hemma sa han nej nej nej när vi sa att det snart var dags att åka, jag kände direkt att nu är han verkligen bestämd. Och Fredrik fick lämna honom till fröknarna som fick klä honom för utelek, han misslyckades när Olle spjärnade emot. Men det verkar ha gått bra under dagen i alla fall, känns ju jobbigt att lämna någon så ledsen bara. Hoppas på bättre känsla imorgon.

Efter middagen lyckades jag klippa Olles lugg också, halleluja! Han var svår som vanligt men till slut när jag försiktigt närmade mig lyckades jag klippa så oss att han slipper lägga huvudet bakåt för att se något framför sig.

Vid lunch vräkte haglet ner och stormade i sidleds över marken. Riktigt busväder och det verkar vara kalla nätter framöver men vackra dagar. Hoppas kunna njuta av solen på lunchen imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s