Vi har mycket att längta till

Ikväll skulle väskorna stått packade och mamma skulle nog ha varit här. Imorgon hade vi lyft mot Island och ett av våra drömländer hade kunnat bockats av. Tänk vad roligt det ska bli när vi äntligen får lyfta och uppleva den vackra, och speciella naturen, förhoppningsvis om inte en alltför lång framtid.

Fredrik köpte den här kokboken på mataffären för någon vecka sen och nu har vi börjat beta av meny för meny. Jag har inte upplevt en så bra kokbok någonsin, helt i vår smak med en massa godsaker och främst snabba och enkla recept, precis som jag vill ha det i vardagen. Kul!

Imorse vaknade Olle tidigt, alldeles för tidigt vid halv sex, och somnade sen om vid halv tio redan. Skönt för mig som fick jobba ostört fram till lunch då F var på möte på nya kontoret. Olle har mer snor och hostar med slem så det blir föris först efter påsklovet för honom. Hoppas för allt i världen att han får vara symtomfri då.

Igår rensade jag i rabatten en sväng när vi hoppade ur bilen, fick ett ryck helt enkelt. Och stack fingret på en av de torkade gamla växtstjälkarna. Den satte sig i tummen på mig så jag fick gå in och ta en pincett för att dra ut biten. Efteråt värkte det som sjutton och innan middagen gjorde det så ont i tummen men det var inte rött eller svullet så jag tänkte att det kanske var en giftig växt av nåt slag. Efter middagen tog jag en nål och började karva i hålet som blivit och efter enorm smärta och ett större hål kunde jag få tag på ytterligare en spets med pincetten. När jag drog i den följde en en centimeter lång sticka med, rakt nerifrån tummen. Satan vad ont det gjorde och så är jag grymt smärttålig ändå. Inte konstigt tummen hade värkt och den värken släppte snabbt efter det kan jag säga.

Efter innebandyn kom vi hem till det här som Fredrik lagat. Mmm så gott och vilken vardagslyx. Men oj vilken storm som piskade fönstren utanför. Tallgrenar har kastats ner på marken vid min bil och det ligger grenar och skräp överallt. Vilken tur att kommunen sopade gatorna just idag…nja. Dessutom regande det sidledes och blev till snöblandat i stormen. Det har mojnat en del nu sent på kvällen men stackars Vilma fick spela fotboll i skiten. Iskallt blev det helt plötsligt i en annars rätt fin och solig dag.

Fredriks bettskena är trasig, troligen därför som Olle vaknar så tidigt, mer än så säger jag inte, men oljud är vad det är, grr.

Imorgon ska jag in till jobbet innan fyra dagars ledighet väntar, hoppas få en hel del nyttigheter gjorde under den tiden och så ska vi fira Vilma också. Men det är inte förrän tisdag, först tar vi fredag och helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s