Aprilväder

Oj vilken storm det blåste upp till igår. Jag och Tuva kom ut från innebandyträningen när det hade börjat blåsa upp och regnet piskade mot kroppen, iskallt kändes det plötsligt som det blev. Tänkte på Vilma som stod på fotbollsplanen och när vi kom hem var hon redan hemma. De hade fått sluta lite tidigare men kämpade tappert i snålblåsten.

När vi kom hem hade grenar redan fallit på vägen och det kändes onödigt att kommunen sopat gatorna tidigare under dagen. Flera grenar från våra närmsta tallar hade rasat och det såg hemskt ut på tomten.

Det stormade hela kvällen och jag som brukar tycka det är mysigt att gå och lägga mig i ruskväder tyckte inte det var så kul när saker blåste omkring och grenar fortsatte att falla. Men det gick bra och vi vaknade upp till den här bilden av snö på marken. Den bilden ändrade sig dock snabbt under dagen och efter lunchen på jobbet när vi gick tillbaka till vår korridor genom vår lilla park sken solen och värmde oss igen. Det snöade och haglade dock litegrann under hela dagen trots det fina vädret och var ett klassiskt aprilväder helt enkelt.

Lagade ett nytt fläskkotlett-recept ikväll med en sås som smakade underbart. Med vitlök, grädde, creme fraiche, soja och sambal oylek. Vi öppnade en flaska vin också, jag kände för att fira helgen och de kommande fyra dagarna ledigt! Så skönt. Och eftersom det inte fanns någon vanlig fredagsunderhållning på tv önskade tjejerna att få se på film.

Och vilken film sen! En riktig klassiker som är en säker film för att få släppa taget och gråta lite, eller en hel del. Tjejerna orkade se alla tre timmar medan grabbarna gav upp efter halva.

Oj som lillebror höll i den här glassen efter maten, åt så försiktigt och njutbart! Killen som lärde sig köra bilen idag, backade och körde framåt när det behövdes och stannade när pappan sa till honom. Har lite svårt att styra fortfarande men det kommer när växlingen sitter i kroppen. Så kul att få se att han gillade det och inte var rädd som tidigare. Att han fattade växlingen så snabbt och körde tills han krockade med nåt. Video kommer imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s