Trädgårdsarbete

Vi började dagen med sovmorgon och sen ett besök i centrum. Tjejerna och Fredrik blev snaggade och det var två glada tjejer som klev ut med mycket kortare hår än tidigare. Konstigt att jag inte tog en bild på dem. Jag hade dock fullt upp med att försöka hinna handla presenter till vår blivande tioåring. Hittade två par fina skor och en cykelhjälm från hennes morfar och Birgitta som hon kommer bli superglad för. Vi käkade lunch där också, tog med oss den ut och satt på en bänk och njöt i luften som var något mildare idag, inte lika mycket vind som tidigare i veckan.

Under eftermiddagen fortsatte jag kratta gården på grenar som blåst ner och löv som samlats på sina ställen. Har nu halva tomten kvar att göra.

Grannen har hyrt en liten grävare som han kör med och fixar en väldigt fin trädgård hos dem. Fredrik bjöd honom lite kläder och vips körde han över grävaren till vår sida och började med att röja bort sly som den fasliga häcken skapat in på vår tomt. Vi skulle vilja börja om och försöka få till en gräsplätt där igen. Får se om vi lyckas.

Han grävde också på vår plätt där det varje dag går att hitta små glas- och porslinsbitar som tycks växa upp från marken. Förr i tiden använde man sin tomt till att gräva ner sånt man ville kasta och det är hemskt vad mycket det är där. Idag dök en gammal sko upp också.

Vi fick inte upp den fina holken som Vilma skruvade ihop igår under dagen. Hoppas få upp den på någon stam imorgon. Och att inte samma sak händer som det gjorde sist vi hade en holk. Någon gnagarart ber upp hålet lite mer och tog sig in och satte bo. Det var läskigt att kliva upp på en stege och ta ner den. Tom som tur var när vi plockade ner den. Den här holken var en färdig sats, perfekt för barn, att bara skriva ihop i kanterna. Hoppas på en fin fågelfamilj nu. Ska försöka sätta metallbitar runt hålet så ingen större fågel kan ta sig in. Eller någon gnagare.

Middagen bestod av souvlaki-spett som jag lade i marinad efter frukosten. Köttet var fläskfilé. En god grekinspirerad sallad och så egengjord tsatsiki till det. Smaskigt och en känsla av lite extra. Det behövs.

Det känns bra att få fira Vilma när hon fyller sina tio år i alla fall. Har bjudit in några familjemedlemmar till antingen grillunch vid sjön eller fika på altanen på eftermiddagen. Nu ser det ut att bli tråkigt väder och kanon dagen innan men så får det va. Vi gör vårt bästa för att hon ska känna sig firad. Mamma och Lasse har skickat paket på posten och jag tror hon kommer bli så glad för allt. Hon trodde inte det skulle hända någonting alls och tyckte synd om dig själv. ”Alltid ska det hända något, för några år sen var det terrorattentat och nu virus i vägen”. Sötnos. Vi ska baka imorgon och på tisdag och det kommer bli kanon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s