En härligt varm vårdag

Idag skulle vi ha åkt till Reykjavik efter tre dagar på Island med bil och en massa platser att besöka. Vi skulle varit på valskådning, badat i varma källor och ridit på Islandshästar såklart. Vi skulle passerat en hel del vackra vattenfall och besökt en gigantisk tomatodling och ätit i deras mysiga lunchrestaurang. I huvudstaden skulle vi ha kikat på vacker arkitektur och ätit gott. Men herregud, vi har ju verkligen något att se framemot då. Hoppas kunna göra resan efter sommaren men ingen vet ju vad som är okej eller inte att göra då.

Idag har vi varit ute hela dagen, verkligen! Fram till halv fem i alla fall. Först var det jobbigt för Olle ville bara jäklas, springa iväg längs gatan eller kasta grejer i vår murgröna. Men han var trött på förmiddagen och när jag frågade om han ville åka vagn vid halv elva ville han gärna göra det, och somnade snabbt på promenaden. Jag kunde äntligen få jobba med att plocka upp gamla löv och göra fint på tomten under tiden han sov. Men det blev hyfsat stökigt på tomten igen efter lunch.

Fredrik var till tandläkaren med sin trasiga bettskena innan lunch och kom tillbaka med pizza till Olle som vaknade lagom till maten serverades. Första lunchen ute på altanen i skön sol. Olle var lite seg efter sömnen och efter maten ville han sitta och mysa under fleece-påsen.

Så satt han länge innan han hoppade ner och ville leka igen. Men senare under eftermiddagen när grannen kunde fortsätta med att gräva ut vårt sly var vagnen perfekt att sitta och titta på grävaren ifrån.

En lycklig kille fick testa att sitta i maskinen, och där ville han sitta länge. Till grannen och dagiskompisen Waldemars förtret, han ville ju också sitta där.

Efter grävandet har vi rensat ut skyn och lagt tillbaka en hel del jord. Fredrik har fällt den gamla lönnen och vi har bett om offert för att fräsa bort de fyra stubbarna som står i vägen för en platt plätt bredvid altanen. Planen är att kunna så gräs så snart vi lagt de lager som behövs för att ge gräset bästa förutsättningarna att kunna växa och bli fint. Om vi lyckas kommer resten av tomten att se ut som skit och då måste vi snart ta tag i det också, haha. Men vi gör en liten del nu och se hur mycket som krävs för det. Det är ju en rejäl berggrund med en massa småsten och stora bumlingar som nu ligger nedanför den här upphöjda delen och som måste plockas bort också. En massa stenar alltså.

Vilma har lekt med sin bästis hela dagen, så mysigt de har det. Tuva har också lekt med sina tre bästa vänner och har inte varit inomhus många gånger. En riktigt härlig dag som lockar till bra lek. Bland annat lekte de kurragömma över hela området, skickade ledtrådar via telefonerna till varandra om var de gömt sig.

Ikväll stekte vi egna fiskburgare, gjorde på ett recept med lax och torsk som jag gillade men de andra ville att jag skulle ta bort laxen nästa gång. Efter middagen bakade jag och Vilma en fudge-tårta till hennes födelsedag imorgon. Hon är bra laddad för dagen och hon fyller ju också jämna tio år! Hon älskar choklad och vill nästan bara bjuda på chokladkakor och tårta. Men det blir bullar imorgon också.

Efter bakningen spelade vi tjejer spel till det var dags för dem att gå och lägga sig. Det känns som att allt är klart inför firandet av Vilma, vi har slagit in presenter och bakat det mesta. Hon kommer förhoppningsvis bli väldigt nöjd med dagen trots att inte alla kan komma och fira henne. Men tillräckligt många för att det ska bli väldigt lyckat.

Här var vi haft påskpynt sen innan helgen. Fjädrar i ris, hönor och ägg lite varstans och under en längre period så det inte bara blir att ta fram och plocka bort. Har också köpt fina små presenter till påskäggen som barnen ska få leta på lördag, kul nu när tjejerna har godisstopp till nyår också, då får jag hitta på en massa kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s