Vår andra tioåring

Nu har även Vilma passerat tio år och tiden rullar som vanligt på i hiskelig takt. Hon vaknade såklart tidigt imorse och log sen och sov räv innan vi kom upp med smoothie som Tuva fixade, macka och en chokladboll på brickan. Och en himla massa paket blev det också.

Hon fick tre par skor av oss för olika typer av aktiviteter så helt knasiga är vi ändå inte, det här energiknippet kräver sina skor. Löparskor, sneakers och fotbollsskor blev det nu. Fotbollsskorna hittade vi på rea för längesen och visste att de skulle vara lite för stora men enligt Vilma satt de bra.

Av morfar och Birgitta fick hon en efterlängtad cykelhjälm.

Och mormor och Lasse skickade ett brev med strumpor, tröja och ett brev med lov om den traditionella shoppingen när det är möjligt. Mormor som alltid brukar vara på plats när vi fyller år tyckte det var hemskt att inte kunna vara det idag.

Vi hade också köpt en sminkspegel för längesen, som var tänkt till julklapp men den funkade bra även idag.

Olle tyckte att Vilmas frukostbricka såg fantastisk ut och snodde först chokladbollen, sen mackan och till slut skrek han efter den goda smoothien också så Vilma fick följa med oss ner och äta frukost istället. Olle var nöjd så och behövde ingen fil nere i köket.

Dagen har gått i ett, jag bakade bullar på förmiddagen som började i sol men som pausade med vindar och lite regn innan lunch. När sen mostrarna Jennifer och Emma, Erik och Hugo kom för lunchmys kom solen fram igen och promenaden runt sjön blev väldigt mysig. Vitsipporna har redan slagit ut, underbart att se!

Vi grillade korv på altanen och sen blåste det upp rejält och vi fikade därför inne en sväng innan gästerna åkte hem igen. På eftermiddagen kom svärisarna på fikabesök, lek och bus. Vilma var så nöjd med dagen verkade det som.

Hon valde sushi till middag som vi hämtade hem och åt hemma. Sen gick vi ut för att montera den största överraskningen för tjejerna någonsin tror jag. I många långa år har de väntat och äntligen får de sin egen studsmatta att träna på. Vi har ju verkligen inte velat köpa en som tar upp så mycket plats men nu när vi börjat gräva fram mer tomt att röra sig på samt att vi vill locka till rörelse på ett annat sätt än vi behövde när barnen var små, åtminstone för Tuva, så kände vi att det var dags för en. Och de minerna när tjejerna såg vad vi köpt är oslagbara och värmde när plånboken numera gapar tom. Så ikväll började vi montera och det går väldigt fort när vi har lite erfarenhet från mattan på Blidö. Tyvärr hade inte företaget packat med skyddsnätet så det fick vi åka och hämta så vi hann bara med själva grunden, studsmattan men utan skyddsnät. Det får komma upp imorgon och då får bilder tas också. Både Tuva och Vilma var så sugna på att testa så de hoppade en stund sent på kvällen innan det var dags att komma in.

Imorgon jobbar jag, på den vackraste dagen på veckan tydligen, eller den blir säkert lika fin som den igår men den kommer kännas finare eftersom jag sitter inomhus. Tjejerna har lovat att leka med Olle så mycket de kan för att underlätta för Fredriks möten här hemma men det blir tufft för honom att jobba med alla barnen hemma på lov. Jag ska försöka åka tidigare och komma hem tidigare på dagen.

Vilken fin dag det blev trots konstiga tider! Massa kärlek till Vilma och så många fina presenter! Flaggan hissade vi också idag, lite sent men dock. Så fint att ha den hissad. Snart är det dags igen på Valborg.

Idag ställdes våra inomhusträningar med innebandyn in tills vidare också. Vi hade ju börjat träna en dag utomhus och ha kvar en dag inomhus men nu är det slut med det alltså. Hoppas vi kan hålla igång utomhus ett tag till, tjejerna är ju så härliga ihop och det är kul att ses några gånger i veckan. Vi får se hur länge alla orkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s