Vilket påskväder vi fått

Ett härligt klipp på leken som sker varje dag på studsmattan som hittills är en stor succé. Olle älskar Björnen sover och vill gärna leka många gånger.

Igår jobbade jag sista dagen innan helgen och Fredrik åkte iväg med barnen på förmiddagen för att handla till sin farmor. Hon hade blivit överlycklig när personalen lämnat grejerna efter att Fredrik ställt dem utanför dörren till äldreboendet. Härligt att få höra.

Efter jobbdagen blandade jag ihop både ramslökssillen och den italienska sillen innan vi njöt av grillmiddagen och ett glas bubbel.

Systrarna Sarah och Emma har tyvärr blivit förkylda och Fredrik sov väldigt dåligt inatt, hostade mycket igen efter att ha kämpat i trädgården, så vi blev färre än tänkt på dagens påskpromenad. Jennifer, Erik och Hugo hängde med mig och barnen till en fantastiskt fin sjö söder om stan. Med bred trampad jordväg kunde vi promenera runt hela sjön, 5,8 km, och det var inte den lättaste rutten heller.

Branta uppförsbackar och nedförsbackar och så en vagn med Olle, all mat och ved brände bra i benen.

Efter två kilometer dök en grillplats lämpligt upp, vi började känns oss hungriga i början av promenaden. Jag hade tagit med ved så vi kunde grilla korv till barnen. Olle sov genom hela lunchen men vi grillade till honom också som han sen fick smaska på i vagnen när han vaknade.

Jennifer och Erik hade med sig potatis, lax, tunnbröd och senapssill. Jag bjöd på ägghalvor med räkor, ramslökssillen och den italienska. Vilken smarrig lunch det blev. Ibland tänker jag på hur lite vi var utomhus innan vi gjorde bäst i att vara utomhus. Alltså vi är ändå ute rätt mycket men i normala tider hade vi kanske inte ätit lunch utomhus i elva grader och sol. Även om påsken är en högtid där vi i vanliga fall är ute på Blidö så känner jag att det är mer utomhus nu än någonsin.

Efter varvet var tjejerna trötta och alla fick en glass i kiosken som var öppen vid badet där vi hade parkerat med bilarna. När vi kom hem hade vi varit borta i fyra timmar.

Fredrik har kämpat på hela dagen med att köra bort all tung flis från stubbarna och allt ris han kapat ner för att få till en platt mark. När vi kom hem gav han upp och fick sen feber. Han har inte kämpat så här mycket med sin kropp på länge så det är bara att hoppas att det är en reaktion på allt grävande och lyftande helt enkelt.

Jag och tjejerna gick ner till vår tennisbana som samfälligheten i området delar på. Det var på Tuvas begäran som ville spela och då är det bara att haka på. Men det blev kyligare efter en halvtimmes spel och vi gav upp efter fyrtio minuter. Fredrik och Olle var precis på väg att kika på oss när vi mötte dem på gatan. Det får bli en annan gång.

Kvällens middag blev grillad laxsida med kokt potatis, mangochutney- och creme fraichesås. Och ett glas bubbel. Så gott! Tjejerna bakade dessutom en väldigt god påsktårta som vi fikade med senare under kvällen. En sockerkaksbotten som jag delade i två,ed choklad mellan lagren och grädde med lemoncurd på toppen. Hallon och blåbär bildade Glad påsk på toppen. Väldigt god, men Fredrik hade nog hellre sett kakan ogräddad så att han kunde snott åt sig smeten som han älskar.

Imorgon ska jag försöka kämpa klart med underlaget för vår nya gräsplätt. Vilket himla gött väder vi fick den här helgen när alla är hemma, typ. På tippen var det kaos berättade Fredrik, de tror de kommer slå alla tiders rekord nu när så många stannat hemma över helgen och det kan jag absolut tänka mig. Många passar på i vädret och extratiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s