Många stenar blir det

På knappa femtio kvadratmeter är det ju märkligt hur många stenar det kan finnas i jorden. Området är liksom byggt på stenarna och ju djupare vi kommit desto mer sten.

Idag har jag kämpat med att separera skräpet från jorden, flyttat en hög till två andra. Det är tungt och känns i hela kroppen. Fredrik har så ont i alla muskler han har att han inte orkat så mycket idag. Han har dock hjälpt till med några riktigt tunga stenar och grävt en hel del. Dessutom har han börjat med att bygga på den mur som lagt av stenar tidigare för att få upp höjden på den.

Och det tar sig rejält. Snart kan vi beställa en lastbil med jord för att kunna så i jorden och se om det blir nån fin gräsmatta av det hela.

Efter att ha kämpat under eftermiddagen var det väldigt trevligt att få bli inbjuden till det här snackset som Fredrik fixade. Väldigt uppskattat och sablarns gott.

Innan middagen tog vi premiärturen med cykeln för i år. Oj så Olle njöt där bakom mig i sitsen. Trodde inte han skulle vilja kliva av men det var okej att komma tillbaka. Idag har han lekt på tomten och nöjt sig med det långa stunder. Så skönt att han inte springer iväg längs med gatan eller går över till grannen konstant som annars brukar hända. Men så har vi ju också härliga jordhögar att sitta i och kasta stenar ifrån. Dessutom kan man ju lägga sig raklång på en hög och köra ner händerna i jorden, det är tydligen väldigt tillfredställande.

Avslutar med en glad halvåring från snapchats minne. Sötnos!

2 svar till “Många stenar blir det”

  1. Ja säkert de som låg längst upp. Det här är nästan bara ytliga bumlingar. Vi grävde ner till ett rejält stenröse bredvid altanen men dem har vi låtit ligga 😅

  2. Det ser ut som om ni har grävt upp de stenar vi la ner för att fylla upp en sänka i gräsmattan. När Per och jag flyttade in 1985, fanns en stor sänka på tomten. I den gropen la vi ner de stenar som ”var i vägen” för uteplatsen. (Som vi utökade) Det var ett jäkla sjå att få dem dit . Nu har ni hittat dem! 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s